Vipps så har tiggerne penger

Vipps så har tiggere penger til mat, narkotika eller påbygg på huset i Romania. Ledere i Norges største betalingsapp, Vipps, er klar over at tjenesten blir brukt til tigging. Det er en stund siden vi så at de første tiggerne tok i bruk Vipps. Det er mange tiggere som bruker appen, sier nestsjef i Vipps, Elisabeth Haug, til NRK Sørlandet.

Ifølge Haug er den åpenbare årsaken til den digitale utviklingen blant tiggere at de sliter med å få inn penger ved å kun be om kontanter, da majoriteten har sluttet å ha med seg en lommebok.

Mye tyder på at moderniseringen har nådd både norske tiggere og utenlandske tiggere, som hovedsakelig er sigøynere fra Romania eller Bulgaria. Elisabeth Haug mener at det først og fremst er norske statsborgere som bruker Vipps, siden det er et av kravene for å lage en Vipps-bruker, ifølge nestsjefen.

Men hun utelukker likevel ikke at det er mulig at utenlandske tiggere bruker betalingstjenesten, ved å låne mobil eller kontoinformasjon. Noe som er ulovlig. Norske tiggere som selv bruker Vipps er sikre på at utlendingene gjør det samme. NRK Sørlandet har vært i kontakt med gatemusikanter, gatemagasinselgere og tiggere. Alle er enige om at betalingsappen er et viktig verktøy.

En norsk tigger i Kristiansand, som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde, sier at han tror mange utenlandske tiggere har store nettverk i Norge, og at det å låne en annens Vipps-konto trolig er enkelt. «Jeg er helt sikker på at de som tigger og er fra andre land også bruker Vipps. Jeg kan nesten ikke tro at det går an å tigge i Norge hvis ikke,» sier han til NRK Sørlandet. Han sier også at han selv får mer enn halvparten av et dagsverk via mobilappen.

https://www.nrk.no/sorlandet/na-tar-tiggerne-vipps-1.13852587

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *