Ingen ulovlige innvandrere kom til Israel i fjor, og nå skal alle ut

Ikke eneneste innvandrer kom inn i Israel ulovlig i 2017, ifølge tall fra grenseovergangene og befolknings- og innvandringsadministrasjonen. Tallene markerer et vendepunkt i kampen mot ulovlig innvandring i landet, skriver Israel Hayom. Israel har bygget ferdig et gjerde mot Egypt, som har gjort den vanligste adkomstveien umulig å bruke.

Ifølge administrasjonens tall, forlot 4.012 ulovlige innbyggere – 3,332 av dem innbyggere i afrikanske land – frivillig Israel i 2017. I årene fremover vil asylsøkerne bli stilt overfor to alternativer, enten fengsling eller frivillig utreise, sier den israelske innenriksministeren Aryeh Deri.

I dag er asylsøkerne plassert i Holot interneringssenter i Sør Israel. Det ble opprettet av regjeringen i 2013 for å huse ulovlige innvandrere fra Afrika, hovedsakelig fra Eritrea og Sudan, og drives av Israels fengselstjeneste. Ulovlige innvandrere som bor der mottar en månedlig støtte på 500 shekel (144 dollar) hver. De har lov til å forlate lokalene, men er pålagt å logge inn tre ganger om dagen.

Leiren vil nå bli stengt og de ulovlige innvandrerne få valget mellom frivillig avgang eller ubestemt frihetsberøvelse i et fengsel andre steder. For å starte prosessen vil innvandringsadministrasjonen komme med en kunngjøring til innvandrerbefolkningen i Israel for å informere dem om muligheten for å forlate landet frivillig, skriver Israel Hayom.

“Vi er for øyeblikket midt i å lansere en stor operasjon for å deportere ulovlige innvandrere til et tredjepartsland,” sier Deri. Han understreket at hans mål er å prioritere å hjelpe israelere i nød før folk fra andre land.

“Spørsmålet om ulovlige innvandrere som bor i Israel, er et brennende emne, og dette er en mulighet til å oppfylle mine løfter til beboerne i sør Tel Aviv og gjenopprette ro og sikkerhet,” sier den israelske innenriksministeren, med henvisning til klager om kriminalitet og forsømmelse i sør Tel Aviv, hvor mange fra den afrikanske innvandrerbefolkningen bor.

“Vi stenger ned Holot for å sende ulovlige innvandrere et klart budskap: Staten Israel er fast bestemt på å gi beboerne i sør Tel Aviv deres normale liv tilbake og fjerne de titusenvis av ulovlige innvandrere som har bosatt seg over hele landet,” sier den israelske sikkerhetsministeren Gilad Erdan.

http://www.israelhayom.com/2018/01/01/steps-to-prevent-illegal-migrants-from-entering-israel-100-effective-in-2017/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *