Dansk Folkeparti vil ha strengere familiegjenforeningsregler

I Danmark forhandler Dansk Folkeparti med den Venstre-styrte regjeringen om en skatteavtale. Dansk Folkeparti har gjort det klart at partiet bare vil godta en avtale dersom det samtidig oppnås en tilfredsstillende avtale om innvandringspolitikken. Partiet har to hovedkrav i utenrikspolitikken:

Flyktninger på midlertidig beskyttelse må returneres så snart vilkårene i hjemlandet tillater det. Når det skjer må de være forberedt på å måtte reise hjem. Dette kan gjelde for mange av flyktningene som er kommet fra Syria. Samtidig vil Dansk Folkeparti gjøre det vanskeligere for personer med midlertidig beskyttelse å få familiegjenforening.

Den midlertidige beskyttelsen blir vanligvis gitt til mennesker som er flyktet fra krig, personer som ikke forfølges personlig. I dag må denne gruppen vente tre år før de kan få familiegjenforening. Dansk Folkeparti vil øke perioden før de kan få familiene sine til Danmark til fem år, skriver Den Korte Avis.

En artikkel i den store tyske avisen Die Welt viser at denne debatten også pågår for fullt i Tyskland. Tyskland har suspendert familiegjenforeninger for personer som er midlertidig beskyttet. Dette gjelder til mars 2018. Hva som skjer etter det vil avhenge av de kommende forhandlingene om en ny regjering.

De borgerlige partiene CDU / CSU vil fortsette å si nei til familiegjenforeninger for denne gruppen. Sosialdemokratene i SPD vil imidlertid opprettholde retten til familiegjenforening, skriver Dem Korte Avis. Flertallet av tyskere er uenig med SPD. Bare hver fjerde tysker ønsker å gjeninnføre familiegjenforening, slik SPD ønsker, viser meningsmålinger.

https://denkorteavis.dk/2017/df-kravet-om-hjemsendelse-af-flygtninge-og-begraenset-familiesammenfoering-lyder-ogsaa-i-tyskland-med-folkelig-stoette/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *