Vil du ha middag før jeg dreper deg?

«Vil du spise middag med meg før du blir drept», spurte faren sin 17 år gammel sønn, før han neste dag overlot til sønnens onkel å ta livet av ham med elektriske ledninger. Samme skjebnen møtte hans kjæreste på 15 år. De to æresdrapene har sjokkert selv de mest herdede i Pakistan, skriver The Guardian.

Drapene skjedde i Pakistans største by, Karachi, kjent for å være en næringslivsby preget av en middelklasse med verdslige verdier og normer, men med enkelte bydeler hvor det bor stammefolk.

Ghani Rehman, 17, spurte gjentatte ganger om tillatelse til å gifte seg med Bakhtaja, 15, men ble nektet. Paret hadde kjent hverandre siden barndommen. Ghani ble beskrevet som en hardt arbeidende, trivelig ung mann som hadde to jobber. Da journalister forsøkte å finne ut detaljer om Bakhtaja, ble de fortalt av en av mennene i nabolaget, “Hvis jeg visste noe ville jeg være død også” – et vitnesbyrd om områdets konservative normer, skriver The Guardian.

Etter det siste nektet om tillatelse til å gifte seg bestemte paret seg for å flykte hjemmefra. Etter å ha nådd Hyderabad, tre timer unna, mottok Bakhtaja en telefon fra sin far som sa at familiene hadde forandret mening og ville tillate de to å returnere trygt og gifte seg.

Og det kan ha vært sant på et tidspunkt, mener The Guardian. Foreldrene til paret skal opprinnelig ha blitt enige om en hemmelig avtale (Bakhtajas far bestemte seg for å gi Ghanas far to av sine døtre, en ku og penger til bryllupet). Imidlertid fant en eldre slektning av Ghani, Sirtaj Khan, ut om avtalen og krevde at paret ble drept for å sette et eksempel.

Ære hersket og fellen ble satt. Da de kom tilbake, ble Bakhtaja først drept. Bundet til en seng, ble hun elektrokuttet med levende ledninger i 10 minutter før hun døde. Ghani ble drept dagen etter. Kvelden han skulle bli drept, spurte faren om han ville spise en siste middag sammen med ham. Ghani avslod.

Deretter ble han bundet ned og elektrodrept som sin brud. Etter at mer enn 10 minutter med strøm ble skutt gjennom kroppen, var han fortsatt i live. Ghanas far og to onkler ble senere arrestert. Sirtaj Khan, den slektningen som insisterte på at paret ble drept, flyktet til Afghanistan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=-qIpQfzZRXU

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *