Enslig mindreårig asylsøker drepte ung tysk jente

En enslig mindreårig asylsøker fra Afghanistan er arrestert av politiet i byen Kandel nær Ludwigshafen i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz etter at han forrige onsdag brukte en kjøkkenkniv til å ta livet av en ung jente, melder den tyske TV-stasjonen Deutsche Welle. Jenten, som også var 15 år gammel, var guttens ex-kjæreste.

Myndighetene i Ludwigshafen sier til den tyske TV-stasjonen at drapet skjedde etter et tilsynelatende tilfeldighetsmøte med gutten på et apotek. Hun døde på et sykehus av skadene etter å ha blitt angrepet med en kjøkkenkniv med et 20-centimeter langt blad. Omtrent 15-20 personer var tilstede i apoteket på tidspunktet for knivangrepet.

Ifølge politiet er den påståtte gjerningsmannen en flyktning som kom til Tyskland uten ledsager våren 2016. Etterforskerne sier at han hadde et forhold til offeret i flere måneder.

Etter at han var registrert i Frankfurt, flyttet han til Germersheim-distriktet i Rheinland-Pfalz, hvor han bodde i ungdomspleieinstitusjon til september. Han ble deretter overført til en overvåket ungdomsboendegruppe i Neustadt.

På en pressekonferanse forrige torsdag i Ludwigshafen sa senioradvokat Angelika Möhlig at ifølge nåværende kunnskap ble forholdet avsluttet da jenta brøt opp med gutten i begynnelsen av desember. Oppbruddene skjedde via sosiale medier, så vel som gjennom gjentatte telefonsamtaler, sa politiet.

Til tross for dette, sa politiet det nøyaktige motivet fortsatt er uklart. “Vi er i begynnelsen av undersøkelsen,” sa Möhlig.

Mens gutten for tiden blir holdt for påstand om vold, vil etterforskerne undersøke om hans handlinger kan karakteriseres som drap. Maksimal straff for både vold og mord under tysk ungdomslov er 10 år, skriver DW.

På torsdagskonferansen sa nestleder for politiet Eberhard Weber at jentens foreldre hadde sendt en klage til politiet om gutten den 15. desember etter at han truet datteren deres.

http://www.dw.com/en/afghan-teen-in-custody-over-fatal-stabbing-of-german-girl/a-41960451

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *