Takker Israel for støtte i kampen mot terror

«Det er en utrolig sterk sammenheng mellom mitt land og Israel – et kraftig vennskap. Tsjekkoslovakia hjalp Israel i 1948 i de avgjørende øyeblikkene da fiender søkte å utrydde den unge staten. Og i dag er vi takknemlige for at Israel bruker sin stolthet og vitalitet til å støtte oss i Europa, der vi står overfor terror og ondskap.” Det sier den tsjekkiske presidenten Milos Zeman i intervju med den israelske avisen Israel Hayom.

Zeman sier at han allerede har bedt den tsjekkiske regjeringen starte arbeidet med å flytte den tsjekkiske ambassaden til Jerusalem og støtte opp om det amerikanske initiativet.

FN-organisasjonen UNESCO har nylig i en resolusjon nektet for den historiske forbindelsen mellom Israel og gamlebyen i Jerusalem, der Klagemuren er plassert. Zeman sier at fullt ut forstår USAs og Israels beslutning om å trekke seg ut av denne organisasjonen. «Og jeg er glad for at i år fordømte de tsjekkiske parlamentsmedlemmene de anti-israelske skrittene tatt av UNESCO. De har min fulle støtte,” sier han.

Zeman har ikke mye positivt å si om EUs holdning til Israel og Midt Østen-konflikten. Han kaller EU for feig og pro-palestinsk.

«For å bevise mitt poeng, vil jeg gjerne minne deg om at Europaparlamentet nylig fikk en dømt palestinsk terrorist til å holde en tale i deres lokaler. Denne damen sammenlignet palestinernes liv i Gaza med Holocaust. Jeg har ikke hørt slikt vrøvl på lang tid», sier han til Israel Hayom.

“Alle oss i EU som motsetter oss anti-Israel-holdningen, bør sette sammen våre styrker for å oppnå en endring i EUs politikk mot Israel. Jeg vil oppfordre denne tilnærmingen veldig systematisk og tålmodig på vår lokale politiske scene, så vel som i mine intervjuer i utlandet,” legger han til.

http://www.israelhayom.com/2017/12/22/czech-president-israel-is-an-inspiration/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *