Etablerer omstridt «vernesone» for kvinner under nyttårsfest

Det tyske politiforbundet har kritisert etableringen av en spesiell vernesone for kvinner under Tysklands største nyttårsfest på Brandenburger Tor i Berlin, skriver Berliner Zeitung. «Etableringen av en slik sone sender en ødeleggende melding,” sier styreleder Rainer Wendt i politiforbundet til Neue Osnabrücker Zeitung.

“Enhver som kommer opp med en slik ide har ikke forstått den politiske dimensjonen. Med å sette opp slike soner signaliserer man at det finnes både områder som er sikre, og andre områder som er usikre. Det er slutten på like rettigheter, bevegelsesfrihet og selvbestemmelse”, sier han.

Det er politiledelsen i den tyske hovedstaden som har bestemt at det for første gang skal etableres et “Women’s Safety Area” på festplassen. Der skal kvinner kunne henvende seg dersom de er ofre for seksuelle overgrep eller føler seg plaget, skriver Berliner Zeitung.

Det er fortsatt en anspent sikkerhetssituasjon i Tyskland foran nyttårsfeiringen, mener det tyske politiforbundet. «Etter nyttårsaften i Køln i fjor (der mange jenter ble antastet) så vi farer vi ikke så før,» sier Rainer Wendt. «Først og fremst er antall ansatte i jobb blitt øket, selv om noen fortsatt har fri i jule- og nyttårshelgen. Og det er bra».

https://www.bz-berlin.de/berlin/mitte/kritik-an-frauen-schutzzone-sendet-eine-verheerende-botschaft

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *