Kristiansand har bygget markedshall i Romania

I mars bevilget bystyret i Kristiansand, kun mot stemmene fra Demokratene i Norge, å bevilge 220 000 kroner til en markedshall i den rumenske byen Carbunesti. Forslaget ble fremsatt av KrF etter at den rumenske byens ordfører hadde vært på besøk i sørlandsbyen og ytret ønske om en slik markedshall. Nå står den ferdig, forteller Fædrelandsvennen.

De fleste sigøynerne som tigger penger i Kristiansand kommer fra denne byen.  Hallen er bygd for at folk i området skal kunne selge sine varer hele året og få en mer stabil forretningsvirksomhet, skriver Fædrelandsvennen.  Kristiansands varaordfører, Jørgen Kristiansen,KrF sier til avisen at han håper det kan føre til mindre tigging i Kristiansand.

-Forby tigging

 

Det tror ikke gruppelederen for Demokratene i Norge i Kristiansand bystyre, Vidar Kleppe. En markedshall er ikke det som vil få tiggerne til å reise hjem, tror han. I stedet har han foreslått å fjerne en sigøynerleir under en av byen broer og å forby tigging i byen.

Facebook Comments

2 tanker om “Kristiansand har bygget markedshall i Romania

 • 28. desember 2017 på 13:37
  Permalink

  Håper de følger opp .. Å lar oss se aktivistene i denne hallen.. Dette har jeg nok ,som Vidar liten tro på..

  Svar
 • 28. desember 2017 på 13:41
  Permalink

  Dette tror jeg er feilinvestering.. De vil nok ikke stoppe tigging her i landet, så håper kommunen nå følger opp.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *