Konverterte til islam, tok lastebilsertifikat og planla julemassakre

FBI har arrestert en muslim i San Francisco for å ha forsøkt å gi materiell støtte til en terrororganisasjon og planlegge et juletidsangrep, melder abcNews. Målet skal ha vært den berømt Pier 29 i San Francisco, et mye besøkt turiststed. Da den mistenkte, Everitt Aaron Jameson, ble avslørt, hevdet han at han hadde gitt opp planene om et terrorangrep. Men i hans hjem fant FBI både et martyrbrev og våpen.

Jameson var en trenet marinesoldat som i 2009 deltok på grunnleggende rekrutteringstrening for Marine Corps, og ble senere uteksaminert med skarpskytter-kvalifikasjon, men ble utvist etter at det ble oppdaget at han dekket over et sykdomsproblem.

En FBI-informant varslet om den radikaliserte konvertitten i september, etter at han hadde lagt ut en Facebook-post som viste et bilde av julenissen som stod i New York med en boks med dynamitt og truet med et terrorangrep.

I slutten av oktober utvekslet Jameson og informanten private meldinger, inkludert en melding 29. oktober hvor James beskrev seg som en konvertitt, og sa: “Dette vil gjøre meg mer nyttig».

2. november, etter Halloween-angrepet i New York, hvor åtte personer døde da en leiebil ble brukt til å drepe fotgjengere på en joggebane, sa Jameson til informanten: “Jeg er glad for å vite at muslimer endelig slår tilbake. Allahu Akbar! Kuffar fortjener alt og mer for livene de har tatt. “

Neste dag fylte Jameson ut et “Franchise Tow Truck Driver Application” hos politiet i Modesto, California. Uker senere rapporterte FBI-agenter at det virket som om Jameson jobbet for et lokalt busselskap.

Den 11. desember – for mindre enn to uker siden, begynte en undercover-FBI-agent å kommunisere med Jameson online.

Den 16. desember møtte Jameson personlig en annen undercover-FBI-agent, og de diskuterte ISIS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi, Jamesons evne til å hjelpe i kampen, og deretter Jamesons tro på at USA trengte et nytt angrep som New York. Jameson sa at han ønsket å bruke en kombinasjon av kjøretøy og skytevåpen.

Jameson nevnte spesifikt Pier 29 i San Francisco som et mål fordi han hadde vært der og visste at det var tungt overfylt. Jameson sa at han også ønsket å bruke sprengstoff og at juledag ville være den perfekte dagen.

 

http://abcnews.go.com/Politics/fbi-arrested-california-man-isis-supporting-planned-christmas/story?id=51956915

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *