Julen islamiseres

Julemarkeder endrer navn til vintermarkeder og juletrær fjernes. For ikke å fornærme Europas muslimer. Julen islamiseres, mener Søren Kern som er skribent for den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. Julemarkedet i Amsterdam har endret navn til Amsterdam Vinterparade. I Brussel heter det tidligere julemarkedet Brussel Vinterglede, i Berlin Kreuzberger Vintermarked, i München er München Julemarked blitt til en vinterfestival.

Søren Kern viser til flere og langt mer alvorlige forsøk på å islamisere julehøytiden, blant annet teologisk ved å hevde at Bibelens Jesus er den samme personen som Isa (Jesus) i Koranen, en religiøs fusjon som har skapt reaksjoner i Storbritannia denne julen.

Der holdt All Saints Church i Kingston on the Thames nylig   en felles bursdagsfest for Jesus og Mohammed. “Milad, Advent and Christmas Celebration” 3. desember var rettet mot å “markere profeten Mohammeds fødselsdag og se frem til Jesu fødselsdag.” Den timelange tjenesten inkluderte islamsk bønn og ble etterfulgt av kutting av en bursdagskake.

I Skottland er den regionale regjeringen kritisert for å undergrave Storbritannias kristne arv ved å fremme “vinterfestivaler” for etniske minoriteter mens de ignorerer julen, skriver Søren Kern. Det ble brukt nesten 535 000 dollar til å finansiere 23 hendelser i vintermånedene. Ingen av dem hadde imidlertid noen forbindelse med julen.

“Det er dypt skuffende at den skotske regjeringen har valgt å ikke anerkjenne den religiøse virkeligheten av julen i sine vinterfestivalsarrangementer,» sier en talsmann for den katolske kirken i Skottland.

I Danmark avbrøt en grunnskole i Graested en tradisjonell kirketjeneste som markerte begynnelsen av julen for ikke å fornærme muslimske elever. Noen foreldre kritiserte skolen for å ha dobbeltstandarder: den holdt nylig et arrangement som ble kalt “Syria-uke” der barna nedsenket seg i Midtøsten kultur. Skolestyret behandlet arrangementet og støttet «skolens beslutning om å skape nye tradisjoner som involverer barn og unge.”

Den danske statsministeren Lars Lokke Rasmussen og landets helseminister Ellen Trane Norby kritiserte imidlertid skolens avgjørelse. “Danske grunnskoler har plikt til å spre utdanning – og lære de kulturelle verdiene og kunnskapen knyttet til jul er en viktig del av det,” sier helseministeren.

I Frankrike ble det årlige julemarkedet i Croix-Rousse-distriktet i Lyon kansellert på grunn av ublu sikkerhetskostnader knyttet til å beskytte det mot islamsk terror. Byens årlige festival av lys ble imidlertid avholdt også i år. Men det var ikke gratis. Den militære guvernøren i Lyon, general Pierre Chavancy, fortalte at det «på grunn av begivenhetens følsomhet» var nødvendig å utstasjonere 1500 soldater og politi, støttet av hunder og elvebrigader, for å sikre arrangementet mot terror.

I nabolandet Belgia besluttet lederen av Røde Kors i Liège, André Rouffart, at alle 28 kontorene i byen skulle fjerne krusifiks for å bekrefte organisasjonens sekulære identitet.

I Tyskland utsatte en skole i Lüneburg en julefest etter at en muslimsk elev hadde klaget over at julesangene i skolen var uforenlige med islam. Skolen besluttet å endre arrangementet til en ikke-obligatorisk etterskoleaktivitet.

I Berlin ble det tradisjonelle julemarkedet beskyttet av vegger av betongbarrierer for å hindre en gjentagelse av fjorårets jihadistiske angrep der 12 personer ble drept og mer enn 50 skadet. I Stuttgart ble en 53 år gammel mann arrestert på julemarkedet etter at han hevdet å bære en bombe i ryggsekken. I Potsdam ble julemarkedet lukket etter at et nærliggende apotek mottok en brevbombe. I Bonn ble julemarkedet evakuert på grunn av en bombe-trussel.

I Italia fjernet en skole i Milano referanser til jul på en fest og omdøpte den til “The Great Festival of Happy Holidays.”  I Bolzano ble et juletre av papp fjernet fra rådhuset fordi “det kunne ha fornærmet følsomheten” til muslimer.

I Spania byttet Madrids byråd ut julefesten i hovedstaden med en neo-hedensk “Internasjonal messe for kulturen.” Ifølge Madrids ordfører Manuela Carmena var hensikten å avkristne julen for å gjøre det mer inkluderende.

“Vi vet alle at julen er en festival med religiøs opprinnelse, men det er også en feiring av menneskeheten, solidaritet. Derfor vil Madrids byråd gjøre alt som er mulig, slik at alle som er i denne byen, uansett hvor de er, kan nyte julen,» uttalte ordføreren ifølge Søren Kern.

Og i Norge vedtok en barneskole i Skien å lage et julespill der det skulle leses opp to vers fra Koranen som henviste til Jesus.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *