Det rabler for Støre: Trekker Breivik tettere til FrP

I et intervju med Dagens Næringsliv i julen knytter AP-leder Jonas Gahr Støre Anders Behring Breivik tettere til Fremskrittspartiet, og gjør det konkurrerende partiet delansvarlig for drapene på 69 unge mennesker på Utøya i 2011. Støre sier han mener at det han kaller Anders Behring Breiviks Frp-engasjement bevisst ble underspilt, og angrer på at han i dagene etter massakren uttalte at «22. juli rammet oss alle». 

 – Av tidligere stortingsrepresentant Jan Simonsen 

Artikkelen i Dagens Næringsliv er gjemt bak en betalingsmur, men redaktør Helge Lurås i Resett.no trekker den fortjenestefullt frem og gir leserne et skremmende inntrykk av en partileder i full indre oppløsning og panikk, i likhet med eget parti.

Dagens Næringsliv drar frem følgende opplysninger om Breiviks aktiviteter i FrP-bevegelsen: «Breivik meldte seg inn i FpU i 1997 som 18-åring. To år senere meldte han seg inn i moderpartiet. Han skrev til sammen 231 innlegg på diskusjonsforumet til FpU og var nestleder i FpU Oslo vest i 2002.»

Støre kommenterer: «Jeg tror vi hadde berøringsangst for å si det som det var. Det ble en fortelling om at han hadde vært medlem, men så ble han rar og forsvant ut. Det som er vondere og dypere er hva det er i et ideologisk landskap på høyresiden som trekker et ungt menneske på søken. Og hva han tok med seg derfra på veien videre mot terrordagen».

AP-lederen insinuerer med andre ord at Brevik lærte ett eller annet i FrP som gjorde han til et monster og forårsaket norgeshistoriens verste politiske terrorhandling.

«Etter 22. juli var det viktig for samfunnet å si at hele demokratiet ble rammet, et angrep på oss alle. Men kanskje var det feil å si at 22. juli rammet oss alle. Det tilslører hvor hatet mot oss stammer fra,» legger han til.

Det er riktig, det vet vi, at Behring Breivik var medlem av FPU og FrP i en periode. Kanskje meldte han seg inn fordi han som 18-åring var lei av formynderi og høye skatter, kanskje fordi han ikke likte islam og innvandring. Det vet vi lite om. Men han meldte seg ut igjen etter en tid. En aktiv handling. Han lot det ikke bare skure og gå, sluttet å betale medlemskontingent og ble passiv. Og hvorfor meldte han seg ut? Kanskje fordi han mente at partiet ikke var fiendtlig nok mot innvandrere og kritisk nok til islam, og ikke trodde på hans konspirasjonsteorier? Det vet vi ikke.

Og for å være litt sarkastisk: En AP-ordfører ble for noen få år siden dømt for seksuelt misbruk av en mindreårig jente. Hva er det egentlig man lærer i Arbeiderpartiet?. Og hva tok ordføreren med seg derifra ut i det virkelige livet, der han misbrukte jenten?

Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre sliter knallhardt om dagen med indre strid og kritikk av nestlederens oppførsel, i tillegg til et elendig valgresultat. Utspillet som knytter Fremskrittspartiet til Behring Brevik må sees i den sammenhengen.

Diktatorer på vei mot undergangen, som mislykkes med sin politikk og møter økt misnøye i hjemlandene, forsøker ofte å finne en felles fiende utenfor landet, som kan binde innbyggerne sammen, og få de til å glemme hjemlige problemer.

Ghar Støre og hans rådgiver har tydeligvis bestemt seg for å forsøke en liknende taktikk. Nå skal indre problemer glemmes. Men da holder det ikke med å angripe et moderat regjeringsparti. Fremskrittspartiet må demoniseres.

Det kommer ikke til å lykkes for Arbeiderpartiet. Det er det partiet som angripes som sikrer samhold og økt velgeroppslutning. Sjelden angriperen. I alle fall ikke når angrepet er så gromset som dette. Det finnes tross alt også noen anstendige mennesker i Arbeiderpartiet, som vil reagere negativt, og velgere som har forsvunnet fra AP til FrP kommer ikke tilbake igjen gjennom hets mot det partiet de stemte på ved siste valg.

Med en overnervøs og panisk partileder, i ferd med å gå i oppløsning, er partiet også i ferd med å oppløses. Vi får håpe at flere gjør som Helge Lurås og Resett.no, og bringer Støres skitne FrP-angrep i Dagens Næringsliv videre. Det er synd at det ble liggende bak betalingsmurene i en avis som kun leses av spesielt interesserte, og ikke i VG eller Dagbladet. Det fortjener å svive rundt i det sosiale nettverket. Støres og Arbeiderpartiets egne ord vil knuse partiet, og bringe det til bunns.

Anbefaler også Helge Lurås sin glimrende argumentasjon her:

https://resett.no/2017/12/26/terrorkoplingen-til-frp-nytt-lavmal-fra-ap-og-jonas-gahr-store/

Facebook Comments

En tanke om “Det rabler for Støre: Trekker Breivik tettere til FrP

  • 27. desember 2017 på 22:45
    Permalink

    Skal ikke folk som bor i Oslo ha lov til å ha bobil ?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *