«Vi hadde høyere levestandard i Syria»

Naser Khader er en av Danmarks mest markante politikere de siste tiårene. Han startet som sentral person i Radikale Venstre, stiftet deretter Liberal Allianse, som han brøt med og ble medlem av Folketinget for det konservative partiet. Nylig møtte han rundt 50 arabiske kvinner som flyktet til Danmark fra blant annet Syria, hans eget opprinnelsesland, på Regnbuecaféen i Svendborg, skriver Den Korte Avis. Det ble et bedrøvelig møte for den danske politikeren.

Han gledet seg til å fortelle dem hvordan de kunne bli en del av det danske samfunnet. Så viste det seg at kvinnene bare var interessert i penger. De spurte bare om hva de kunne gjøre for å få mer penger ut av offentlige midler, forteller Khader til Den Korte Avis.

Møtet startet og Naser Khader kastet seg over oppgaven med å forklare kvinnene på arabisk og dansk hvordan de kunne bli en aktiv del av det danske samfunnet.

“Jeg oppfordret dem til å ta ansvar for deres integrasjon i dette landet. De skal lære dansk, komme i kontakt med dansker og være aktive i det hele tatt. så vil danskene akseptere dem som alle andre uten å tenke over at de kom fra andre land,” forteller han.

“Min egen erfaring er at danskene er fargeblind for de som ønsker Danmark. Derfor kunne jeg gi dem gode råd om hvordan de kunne integreres, som jeg har blitt – bare gå for det,» legger han til. «Men det prellet av nesten som vann på en gås. I det minste var det inntrykket jeg fikk da de ble gitt mulighet til å stille spørsmål», sier Khader.

“Det var mange spørsmål. Men spørsmålene handlet nesten bare om penger. Hvor mye penger kan vi få betalt for det ene og det andre. Det var som om de var i Danmark for å trekke så mye penger som mulig fra danskene. Det var som om de ikke brød seg om at noen som måtte betale det de fikk, og at det var den danske skattebetaleren».

Den konservative politikeren forteller at han ble beskyldt for å hate flyktninger fordi han stemte på et forslag fra regjeringen om kutt i noen integreringsfordeler.

«Det er ikke første gang jeg hører at det er dansker som forteller flyktninger at jeg hater dem. Det gjør meg sint, fordi det har ikke noe å gjøre med hat. Jeg fortalte kvinnen at foreldrene mine måtte kjøpe brukte møbler da vi ankom i Danmark. Vi har kjempet oss opp til det vi har i dag. Men det ville ikke kvinnen fra Syria høre snakke om. Tvert imot kunne hun fortelle meg at “hun var vant til en høyere levestandard i Syria,” sier Naser Khader i samtalen med Den Korte Avis.

“Jeg fortalte henne at det ikke er rettferdig for flyktningene å få tilgang til samme store velferdspakke fra dag 1 som de som er født i landet, har slitt hele livet og betalt skatt. Utsiktene til å bli en fullverdig del av samfunnet kan være en gulrot som gjør det mulig for nybegynnere å stå opp og gjøre en innsats. Men kvinnen fortsatte veldig aggressivt,» sier politikeren:

«Ifølge henne burde jeg “kjempe deres sak” når jeg også er født i Syria. For henne betød det å sørge for at hun fikk mer penger. Jeg fortalte henne at jeg først og fremst er lojal mot Danmark, mine barns fødselsland.»

Til tross for alt kvinnen hadde fra Danmark og danskene, var det ingen takknemlighet å spore hos henne: “Hun sa ikke noe om at hun likevel var glad for å være trygg i Danmark og ikke lenger være i fare for å bli rammet av Assads bomber og den islamske statens brutalitet. Ikke et ord om det!»

Og kvinnene var ikke alene om disse synspunktene. “Det var andre som satt og nikket til det hun sa», forteller Khader. «Og jeg vet at det er mange flere som henne – fordi jeg ofte møter den holdningen.»

https://denkorteavis.dk/2017/en-naser-kharder-skulle-fortaelle-50-kvinder-om-integration-men-de-ville-kun-vide-hvordan-de-kunne-pa-flere-penge/

Facebook Comments

En tanke om “«Vi hadde høyere levestandard i Syria»

  • 26. desember 2017 på 11:49
    Permalink

    På hau og ræva ut av Europa.Vi har nok snyltere

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *