Israel og Iran ønsker kristne god jul, men det er en forskjell

Den jødiske israelske statsministeren Benjamin Netanyahu og den muslimske iranske utenriksministeren Mohammad Javad Zarif ønsker begge verdens kristne en riktig god jul. Men det er en forskjell. For mens den israelske statsministeren kan vise til at kristne har det fritt og godt i Israel, (se statsministerens hilsen i videoen) arresteres kristne for deres kristne tro i Iran.

“Glad og fredelig jul til alle,” skrev den iranske utenriksministeren. Må Kristi universelle budskap om fred bli omfavnet i det kommende året.”

Så veldig gledelig er nok likevel ikke julen for fire iranske konvertitter til kristendommen i byen Kraj, som ble arrestert 12.desember. Milad Goudarzi, Amin Khaki, Alireza Nour-Mohammadi og Shehabuddin Shahi ble alle arrestert av sikkerhetsstyrker i byen. Seks hus brukt av konvertittene som en kirke ble også raidet av det iranske regimets sikkerhetsstyrker, skriver Algemeiner. Det iranske nyhetsbyrået Mohabat News rapporterte i tillegg at sikkerhetsstyrker raidet to butikker tilhørende to av fangene. En bibel og en bærbar datamaskin ble også konfiskert.

Iranske offisielle tall viser at mer enn 100 000 kristne bor i Iran, selv om noen kristne organisasjoner mener at tallet kan være 270 000 eller enda høyere. Mens tradisjonelle etniske kirker, som den armenske kirken, vanligvis tolereres, blir evangeliske kristne og konvertitter brutalt behandlet av myndighetene. Under iransk lov er konvertering fra islam til annen tro en forbrytelse som kan medføre dødsstraff, skriver avisen.

Minst fem kirkeledere har blitt myrdet, og hundrevis flere har enten blitt forhørt eller fengslet i Iran siden den islamske revolusjonen i 1979. Utgivelse av den persiske versjonen av Bibelen i Iran er forbudt, og flere kirker har blitt tvunget til å stenge.

I juni 2017 ble en iraner og tre azeri som konverterte til kristendommen dømt til 10 års fengsel for å ha engasjert seg i misjonsaktivitet og på den måten “gjennomført aktiviteter som truer nasjonal sikkerhet.” De fire mennene ble arrestert ett år tidligere etter at de reiste til Teheran for å besøke kristne venner, og fengslet i Teherans beryktede Evin-fengsel.

 

 

 

https://www.algemeiner.com/2017/12/24/critics-highlight-irans-persecution-of-christians-as-foreign-minister-zarif-issues-christmas-greetings/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *