Danmark: Dødelige steiner kastes ned på motorvei

I august 2016 ble det kastet en stor stein ned på en motorvei fra en gangvei over motorveien. En kvinne ble drept, ektemannen ble lemlestet for livet, og deres fem år gamle sønn ble foreldreløs. Nå skjer det igjen. To ganger er det kastet tunge steiner ned på den samme motorveien. De var ment for å drepe, mener politiet.

Steinene ble ifølge Den Korte Avis kastet ned fra motorveibroen ved Langesøvej i Odense V. Politiet mistenker at fire steiner ble kastet ned på motorveien. Disse steinene var store nok til å drepe folk. Men med et mirakel ble ingen skadet denne gangen. To personer ble sett flykte fra stedet, skriver avisen.

På spørsmål fra Berlingske Tidende om han tror steinene ble kastet for å drepe svarer visepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyn Politiet at han tror det.

«Der må jeg være veldig grov og si at du ikke kan være så uvitende. Når du kaster steiner på en motorvei, hvor bilene kjører 110 kilometer i timen, knuser steinen alt om den treffer frontruten,” sier han og minner om at steinene veide opp imot 50 kilo.

“Etter min vurdering har denne forbryteren ikke noen empati og har ingen anelse om eller bryr seg om konsekvensene. Dette er et helt bevisst valg i min verden. Du handler bare slik hvis du har en ond hensikt,” legger han til.

Det er vanskelig å si noe sikkert om hvilken bakgrunn gjerningsmennene kan ha, skriver Den Korte Avis. Det har vært 30 tilfeller av steinkast på de danske motorveiene de siste to årene. I bare tre tilfeller har det vært mulig for Den Korte Avis å finne ut noe om bakgrunnen til gjerningsmennene. I alle disse tre tilfellene var det ganske unge gutter med innvandrerbakgrunn som stod bak.

https://denkorteavis.dk/2017/271327/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *