Sverige: Rekordhøy asylinnvandring til tross for ny flyktningpolitikk

Til tross for at den svenske asyl- og flyktningpolitikken ble lagt om og ble vesentlig strengere for rundt et par år siden, er antall personer som får oppholdstillatelser nå på rekordnivå, melder Sveriges TV. Antall oppholdstillatelser er redusert i forhold til i fjor, men er betydelig høyere enn i 2014.

I år har antall oppholdstillatelser for flyktninger og asylsøkere nådd 50 100 til november, ifølge de svenske innvandringsmyndighetenes siste statistikk.

Da asyl- og flyktningpolitikken ble strengere høsten 2015, forventet mange en bratt nedgang i asyl- og flyktningeinnvandringen, skriver Sveriges TV. Men det ser ut til å vente på seg. Innenfor overskuelig framtid ser innvandringen ut til å være på et høyt nivå. En del av dette kan forklares ved familiegjenforeninger, mener Sveriges TV.

“Vi har høye nivåer i antall oppholdstillatelser som er gitt, og det er naturlig på grunn av antall personer som har kommet til Sverige de siste årene, spesielt 2015», sier Fredrik Söderberg Bruce som representerer innvandringsmyndighetenes presseavdeling.

I et historisk perspektiv er det bare ett år, 1994, som kan måle med dagens nivåer. Det året var antall oppholdstillatelser for flyktninger og slektninger litt over 58 000, et nivå som ligger omtrent på samme nivå som 2015 og 2017, men klart lavere enn 2016, skriver Sveriges TV.

Spørsmålet er nå hvordan det vil se ut i fremtiden, så i hvilken grad vil antall oppholdstillatelser falle som følge av regjeringens innstramninger i flyktningpolitikken, spør TV-kanalen? Ifølge Migrasjonsstyrets oktober-prognose vil nesten 43 000 oppholdstillatelser for asyl og flyktninger bli utstedt i det følgende år, året etter forventes det nesten 33 000.

“Det er alltid vanskelig å foreta spådommer om antall oppholdstillatelser, fordi så mye avhenger av hva som skjer i vår verden. I tillegg vet vi ikke hvilken innvandringspolitikk som skal gjelde etter at den midlertidige lovgivningen utløper i 2019», sier Fredrik Söderberg Bruce.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordhog-asylinvandring-trots-ny-flyktingpolitik

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *