Rekordmange kristne pilgrimer feirer jul i Israel

Det israelske turistdepartementet forventer et rekordantall kristne pilgrimer til Israel nå i julehøytiden. Det vil avslutte et år med turistrekord, skriver Breaking Israel News. Turistminister Yariv Levin sier i en uttalelse at det i tiden frem til nyttår forventes 20 prosent flere kristne turister enn i fjor.

“Israel inviterer de trofaste fra alle religioner til å be, tilbede og besøke alle de hellige stedene i Israel i frihet og sikkerhet,” sier Levin. “Jeg er stolt av å benytte anledningen til å kunngjøre at i år har vi brutt alle tidligere rekorder for innkommende turisme, og vil til slutt i 2017 sette en rekord med 3,5 millioner turister – en halv million mer enn forrige rekord.”

Ifølge departementets statistikk var over halvparten av de 2,9 millioner turistene i 2016 kristne, inkludert ca. 120.000 som besøkte Israel sist desember. Av de totale kristne turistene i fjor var 38 prosent identifisert som katolske, 28 prosent som protestanter, og 28 prosent som ortodokse. Blant protestantene var 75 prosent identifisert som evangeliske, bestående av 13 prosent av alle turister. 23 prosent av alle besøkende til Israel definerte formålet med besøket som en pilgrimreise.

De fleste kristne turister besøker Jerusalem, men rundt 40 prosent besøker Tel Aviv-Jaffa, opplyser turistdepartementet. De mest besøkte stedene for kristne inkluderte Den Hellige Gravs Kirke, det jødiske kvarteret, Klagemuren, Via Dolorosa, Oljeberget, Kapernaum, og Davids by.

https://www.breakingisraelnews.com/99704/record-number-christian-pilgrims-visit-israel-christmas/?utm_source=Breaking+Israel+News&utm_campaign=78201051c7-BIN_morning_12_17&utm_medium=email&utm_term=0_b6d3627f72-78201051c7-86954221&mc_cid=78201051c7&mc_eid=9d2d6939aa#/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *