Sørtyrolsk frihetsparti håper på hjelp fra ny østerisk regjering

Sør-Tyrol, den italienske delen av landskapet Tyrol, utgjør en del av den italienske regionen Trentino-Alto Adige. De fleste innbyggerne i Sør Tyrol er tysktalende, og har siden 1969 hatt en form for selvstyre. Nå vil den nye regjeringen i Østerrike komme innbyggerne i Sør Tryrol i møte og innvilge dem egne pass.

“Vi har alltid kjempet for dobbelt nasjonalitet,” sier grunnleggeren av Sør-Tyrols Frihetsparti, Eva Klotz til Euronews. “Men vårt ultimate mål er selvbestemmelse.”

Klotz sier at hun er fornøyd med beslutningen fra den nye østerrikske regjeringen under ledelse av Sebastian Kurz om å tilby pass til noen innbyggere i den italienske regionen, men håper at det bare er begynnelsen på en ny epoke.

«Men de historiske sårene vil ikke helbredes før Sør-Tyrol har lov til å bestemme seg i en folkeavstemning, enten for å forbli en del av Italia, å gå tilbake til Østerrike eller bli uavhengig,” sier hun. Sør-Tyrol, kjent på italiensk som Alto Adige, har allerede en viss grad av selvstendighet i Italia, særlig over noen budsjettbeslutninger. Klotz beskriver Europas posisjon mot den katalanske uavhengighetsbevegelsen som “skandaløs”, skriver Euronews.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *