Saudiarabisk akademiker: Jerusalem er et religiøst symbol for jødene

“Jerusalem er et religiøst symbol for jødene, som er like hellig for dem som Mekka og Medina er for muslimer,” sier den saudiarabiske akademikeren Abdulhameed Hakeem, leder av Midtøsten senter for strategiske og juridiske studier i Jeddah, til den arabiske TV-kanalen al-Hurra, ifølge organisasjonen United With Israel.

I TV-programmet forsvarer han den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og oppfordrer arabere til å “akseptere” Israels historiske røtter i den hellige byen, et trekk han mener kan bidra til å skape fred til regionen. «Vi arabere må forstå den andre siden og vite hva kravene er, slik at vi kan lykkes i fredsforhandlingsarbeid», sier Hakeem.

“Arabisk mentalitet må frigjøre seg fra arven fra Gamal Abdel Nasser og politisk islam, som har innpodet for rent politiske interesser kulturen til å hate jøder og nekte deres historiske rett i regionen, “sier den saudiarabiske forskeren.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *