Ny regjering i Østerrike: Avviser EUs innvandringspolitikk

Østerrike har fått ny regjering bestående av det kristeligdemokratiske partiet til den nye statsministeren Sebastian Kurz og det sterkt høyreorienterte islam- og innvandringskritiske Frihetspartiet, ledet av Heinz-Christian Strache. Hvilken politikk vil de føre? Søren Kern i den amerikanske tenketanken Gatestone Institute har lest regjeringsplattformen, et dokument på 180 sider.

Den lover å knekke politisk islam; å slå ned ulovlig innvandring; å fremskynde asylvedtak og å arrangere et EU-toppmøte om innvandring når Østerrike holder EU-presidentskapet i andre halvdel av 2018. Den nye regjeringen vil også øke muligheten for å avholde folkeavstemninger, men ikke om EU-medlemskap.

Frihetspartiet er EU-skeptisk, og samarbeider med andre EU-kritiske partier i Europa, som Nasjonal Front i Frankrike og Frihetspartiet i Nederland. Men det samme gjelder ikke for det østeriske kristeligdemokratiske partiet, som er det største av de to regjeringspartiene. “Bare i et sterkt Europa kan det være et sterkt Østerrike der vi kan utnytte mulighetene til det 21. århundre,” heter det i regjeringsplattformen. Frihetspartiet har imidlertid vunnet en viktig seier: Den nye regjeringen lover å avvise EUs innvandringskvoter.

“Jeg vil jobbe for å endre den feilslåtte flyktningpolitikken,” sa Sebastian Kurz under pressekonferansen da forhandlingsresultatet ble presentert. “Uten riktig beskyttelse av EUs ytre grenser vil vi ikke komme i gang med problemet med ulovlig innvandring. Innvandringen vi har sett de siste årene endrer ikke vårt land positivt, men på en negativ måte,” sa Kurz.

Strache har ifølge Søren Kern i Gatestone Institute kalt den tyske kansleren Angela Merkel “den farligste kvinnen i Europa” på grunn av hennes liberale innvandringspolitikk, og har gjentatte ganger sagt at islam ikke er en del av Østerrike. Strache har også advart om at “ukontrollert tilstrømning av innvandrere «som er fremmede for vår kultur og som siver inn i vårt sosiale velferdssystem, gjør borgerkrig på mellomlang sikt ikke usannsynlig.”

Utenrikspolitisk er det ventet en positiv politikk overfor Israel. Frihetspartiets leder Heinz-Christian Strache har et sterkt behov for å distansere seg fra tidligere problemer i eget parti med enkelte antisemittiske medlemmer. Han har lovet å motarbeide boikott av israelske produkter, og besøkte i april 2016 Holocaust museet Yaf Vasheim i Jerusalem.

«For oss er det viktig å motarbeide antisemittisme, og å bekjempe islamisme og terrorisme, og å diskutere de problemene vi har til felles. Antisemittisme kommer ofte fra islamismen og fra venstresiden. Vi har mye til felles med Israel. Jeg sier alltid, om man definerer det jødisk-kristne vest, så representerer Israel en slags grense. Hvis Israel mislykkes, faller Europa. Og hvis Europa svikter, mislykkes Israel,” sa han den gangen.

https://worldisraelnews.com/analysis-austrias-new-government-resist-islamization/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *