Sverige: Innvandrerne skal lære mer om svenske verdier

Nå tør selv den svenske sosialdemokratiske regjeringen innrømme det: Innvandrere må lære seg mer om våre normer og verdier. I et intervju med Sveriges Radio sier den svenske arbeids- og sysselsettingsministeren Ylva Johansson at regjeringen vil gjennomgå innholdet i samfunnsorienteringen for innvandrere. Undervisning om normer og svenske verdier vil bli gitt mer plass, sier hun.

Hun mener at man hittil kan ha fokusert for mye på hvilke goder innvandrerne kan få og hvor de må stille seg i kø for å få dem. Hun sier at regjeringen ønsker at den undervisningen i samfunnsorientering som kommunene organiserer for nyankomne med oppholdstillatelse, bør fokusere mer på normer og verdier enn i dag.

«Innvandrerne ønsker ikke bare informasjon om hvordan stå i kø», forteller hun til Sveriges Radio, «men også å lære om for eksempel likestilling mellom menn og kvinner, barns rettigheter og ytringsfrihet». Ylva Johansson sier at hun har undervurdert viktigheten av å jobbe med normer og verdier i den sosiale orienteringen til nyankomne, men nå vil det nasjonalt utviklede utdanningsmaterialet bli gjennomgått.

«Jeg tror vi kan ha følt ubehag ta disse verdsettelses diskusjoner og kanskje heller ikke har forstått hvor viktig det er for de som er nye til Sverige å få en sjanse til å forstå og omfavne de verdier og normer som er nedfelt i lover og forskrifter og organisering,» sier hun.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6841123

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *