Nå er det bestemt hvor Oslo-bommene plasseres

Det har lenge vært klart at det skal utplasseres 53 nye bomstasjoner i Oslo og området rundt byen. Bommene skal stå klare i mars 2019 og gi 1,2 milliarder kroner i årlige inntekter til det offentlige, og altså: 1,2 milliarder kroner mindre i lommene til de av Oslos befolkning som velger å bruke bil.

«Til tross for flere bommer og økte inntekter vil mange bilister ikke merke store forskjellen», sier likevel Terje Rognlien i Statens vegvesen til Nettavisen, uten at han kan endre regnestykket: 1,2 milliarder i inntekt for det offentlige, er 1,2 milliarder kroner i utgifter for bilistene.

Skal du slippe billig unna må du være kjapp. Sekretariatslederen i det som kalles Oslopakke 3, viser overfor Nettavisen til at én bompassering gir én times gratis passering i Osloringen og Indre ring. Det innebærer at du bare betaler for én passering selv om du skulle passere flere bommer, såframt du ikke bruker mer enn en time på turen.

Så nå må Oslobilistene kikke mye på klokken når de er ute på ærend i landets hovedstad.

https://m.nettavisen.no/nyheter/53-nye-bomstasjoner-i-oslo-omradet/3423399753.html

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *