Det sprakk for tysk dommer, så ble han folkehelt

“Hvis det er en slik dritt med oss, hvorfor er du her,” spurte den tyske dommeren Stephan Zantke fra den tyske byen Zwickau en tiltalt asylsøker. Det sprakk for dommeren da asylsøkeren kalte tyskerne for «dritt-tyskere». Dommerens utbrudd havnet i sosiale medier. Nå er han nærmest å betrakte som en tysk folkehelt.

“Jeg har bare hatt positive reaksjoner – over hele Europa,” sier den tidligere ukjente dommeren til Die Welt. Ordene falt i en rettsak mot en 29 år gammel afrikansk flyktning, Mohamed F. fra Libya, skriver Den Korte Avis. Mohamed F. hadde knust asylsenteret der han bodde. Skaden utgjorde svært store summer. Han hadde også angrepet en ansatt med en kniv.

Videre hadde han kastet en ølflaske mot et syvårig barn i et supermarked. I tillegg hadde han spyttet på en politibetjent og kalt henne «nazi-ludder» og «dritt-tysker». Da han i retten gjentok uttrykkene fikk dommeren nok, og blåste ut det spørsmålet som nå suser rundt i sosiale medier: “Hvis det er en slik dritt med oss, hvorfor er du her?”

«Det er ikke et ordvalg jeg vanligvis bruker. Men jeg står ved meningen med mine ord,” sier han til Die Welt. I retten ga han den kriminelle mannen fra Libya en skikkelig overhaling. “Våre skattebetalere betaler for deg – og da må vi betale for de skadene du har forårsaket.” Og han avsluttet med nok et spørsmål: “Hva ville skje hvis du begikk slike lovbrudd i Libya? Da ville du ikke overleve.”

Påtalemyndigheten hadde bedt om 15 måneders fengsel. Resultatet ble 2 år og seks måneders ubetinget fengsel.

 

https://denkorteavis.dk/2017/dommer-blev-folkehelt-da-han-sagde-til-kriminel-afrikansk-flygtning-hvis-det-er-saadan-noget-lort-hos-os-hvorfor-er-du-her-saa/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *