Wilders og Le Pen gratulerer Østerrike

Lørdag ble det avholdt et møte i Praha der de fleste partilederne i de mest islam- og innvandringskritiske partiene i Europa deltok.  Geert Wilders fra det nederlandske Firhetspartiet var der. Det samme var Marine Le Pen fra det fransk Nasjonal Front. Men ikke lederen for Frihetspartiet i Østerrike, Heinz-Christian Strache. Han var opptatt med dannelsen av en ny regjering i Østerrike, og måtte sende en annen representant for sitt parti.

Den nye regjeringen i Østerrike vil ledes av lederen for det kristeligdemokratiske partiet Sebastian Kurz. Det er andre gangen Frihetspartiet går med i en regjering. Sist gang, for 17 år siden, under ledelse av legendariske Jørg Haider, førte det til at EU boikottet Østerrike. Det skjer ikke denne gangen, og i Praha jublet Marine Le Pen og Geert Wilders.

Under pressekonferansen forut for møtet i Praha sa den nederlandske politikeren at han var veldig glad. “Resultatet var fantastisk. Vi er glade for at vi i Østerrike har et parti som er en del av vår fraksjon og kan spille en seriøs rolle, og som blir tatt på alvor,” sa han ifølge tsjekkisk TV. “Østerrikerne har vært i stand til å bli med i en koalisjon med et viktig politisk parti. Vi ville også ha likt det. Østerrike er et eksempel på godt samarbeid,” la han til. Også Marine Le Pen uttrykte glede over den politiske utviklingen i Østerrike.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *