En liten by med ulovlige innvandrere

I 2016 var det 22.000 ulovlige innvandrere i Danmark viser anslag fra Rockwool Foundation. Året før var det 17 500. De fleste ulovlige innvandrere som har blitt siktet av politiet for å bo eller jobbe ulovlig i Danmark kommer fra Afghanistan, Syria og Irak. Det viser den nye studien fra Rockwool Foundation Research Unit, som har anslått hvor mange illegale innvandrere som bor i Danmark, skriver telegrambyrået Ritzau.

Det er Jan Rose Skaksen, forskningsdirektør i Rockwool Foundation, som står bak rapporten.  “Vi kan se at ofrene er fra de store flyktningelandene. Gjennomsnittsalderen er ca. 30 år, og det er veldig mange menn», sier han.

«Ulovlige innvandrere er ikke en gruppe du kan telle. Fordi de er ulovlige i Danmark og ikke er registrert. Derfor er tallene et estimat som det er stor usikkerhet rundt», sier forskningsdirektøren. “Når du vil finne ut hvor mange illegale innvandrere det er i Danmark, er det egentlig et forsøk på å måle noe som i utgangspunktet er nesten umulig å måle,” sier han. Men Rockwool Foundation har likevel gjort et forsøk.

Anslaget er basert på tre opplysninger. Delvis hvor mange som har blitt siktet for å bo eller jobbe ulovlig i Danmark, dels hvor mange ganger folk har blitt siktet. Til slutt har man sett på hvor mange personer som forlater landet igjen. Her vurderer forskningsenheten at halvparten forlater Danmark innen et år, men det kommer også nye personer til.

 I Røde Kors Helseklinikk for udokumenterte innvandrere i København var det også flere pasienter i fjor – 2659 i 2016 mot 2464 i 2015. «Dette betyr ikke nødvendigvis at det har vært flere ulovlige innvandrere», sier pressekonsulent Klaus Nørskov til Ritzau. “Du kan ikke avlede fra tallene i helseklinikkens årsrapporter om det er flere eller færre udokumenterte personer i Danmark. Den økte kunnskapen om klinikken har mest sannsynlig ført til mer bruk av klinikken,” sier han.

Helseklinikken er primært rettet mot ulovlige innvandrere, men andre kommer også til hjelp. I 2016 var pasienter primært menn i alderen 19 til 40, som kom fra et stort antall land i Afrika og Asia.

https://denkorteavis.dk/2017/der-er-ikke-styr-paa-indvandringen-22-000-illegale-migranter-i-danmark-viser-rapport/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *