Har masseinnvandring gjort Brussel til «et helvetes hull»?

Da Donald Trump under sin valgkampanje sa at masseinnvandringen hadde gjort Brussel til «et helvetes hull» ble han møtt med massiv hoderysting og fordømmelse av europeiske politikere. Ganske urettferdig, mener den liberale belgiske forfatteren Drieu Godefridi, stifteren av Hayek-instituttet i Brussel og professor i filosofi fra Sorbonne universitetet i Paris.

I en artikkel for den amerikanske tenketanken Gatestone Institute gir han uttrykk for at Trump hadde rett. Lovløsheten sprer seg i gatene i den europeiske hovedstaden. Brussel preges i dag av opprør og plyndring, foretatt av personer med utenlandsk opprinnelse, samt tilstedeværelsen av tungt bevæpnet soldater. De siste har vært på plass etter 22.mars 2016, da de europeiske islamistene drepte 32 og såret 340 personer i det verste terroristangrepet i Belgias historie.

Bare i forrige måned var det tre separate utbrudd av opprør og plyndring i stor skala i Brussel, skriver Drieu Godefridi.

Det første skjedde da Marokko kvalifiserte seg til fotball-VM. Det førte til en helt spesiell form for feiring fra noen av de mange marokkanerne som er bosatt i Brussel og er belgiske statsborgere. Mellom 300 og 500 “ungdommer” av utenlandsk opprinnelse tok til Brussel-gatene for å “feire” hendelsen med plyndring av dusinvis av butikker i det historiske sentrum av Brussel, forårsake kaos i de øde veiene i “sivilisasjonens hovedstad” og såre 22 politibetjenter.

Tre dager senere bestemte en rap musikkstjerne med sosiale medier, kalt “Vargasss 92,” som er fransk statsborger av utenlandsk opprinnelse, å organisere en annen uautorisert “feiring” i sentrum av Brussel, som raskt ble til et annet opprør, skriver den belgiske forfatteren. Igjen ble butikker ødelagt og folk angrepet uten annen grunn enn å være på feil sted på feil tidspunkt.

Til slutt, den 25. november, hadde de sosialistiske myndighetene med ansvar for byen Brussel den lyse ideen om å godkjenne en demonstrasjon mot slaveri i Libya, som raskt utviklet seg til enda et opprør, skriver Drieu Godefridi. Butikker ble ødelagt, biler satt i brann, 71 personer ble arrestert.

https://www.gatestoneinstitute.org/11468/brussels-hell

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *