Asylsøkere skryter av å ha drept vantro

Asylsøkere i danske asylmottak skryter av å ha vært medlem av terroristorganisasjoner, sier åpent at vantro bør drepes, og ser på IS sine propagandavideoer som viser halshogginger. Bekymringsmeldinger om holdningene til mange asylsøkere strømmer inn til den danske etterretningstjenesten, PET.

Det fremgår av et svar det danske justisdepartementet har gitt til en dansk folketingsrepresentant, ifølge Jyllands Posten, sitert av Den Korte Avis.
Jyllands Posten har fått tilgang til flere av disse rapportene, og forteller blant annet om en asylsøker som skrøt av å være medlem av terrororganisasjonen al-Qaida, og at han har drept mange vantro. På et asylsenter i Haderslev sa en iransk mann at han ønsket å ta et våpen og drepe folk. Liknende meldinger om asylsøkere som ga uttrykk for ønske om å drepe vantro er også kommet fra andre asylmottak. Det er ikke uvanlig at asylsøkere ser på IS-videoer.
Jyllands Posten skriver at avisen ikke har klart å få bragt på det rene hva som skjer i tilfeller der det er rapportert om mistenkte radikale asylsøkere. I Justisdepartementets svar til Dansk Folkeparti-politikeren Peter Skaarup, heter det imidlertid at PET reagerer raskt på slike rapporter fra asylsentere, skriver Den Korte Avis.  
“Når PET mottar en rapport om radikalisering vil PET så snart som mulig, og i utgangspunktet på mottaksdagen, sette i gang en risikovurdering av det rapporterte. Da vil rapporten bli undersøkt videre og den rapporterte personen vil bli endelig vurdert,” heter det i brevet fra Justisdepartementet.
«Dersom en asylsøker er rapportert, må hans asylsak avsluttes og søkeren avvises og sendes ut av landet,» mener Dansk Folkepartis innvandringspolitiske talsmann Martin Henriksen. «En rapport må i alle tilfeller anses som avgjørende for å håndtere asylsøkerens sak,» sier Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsetter: “Og har det vært støtte til IS, og det er et tydelig bilde av asylsøkerens radikalisering, så det skal være umulig å få asyl i Danmark.”
Asylsøkere har tidligere stått bak flere alvorlige terrorhandlinger i Europa. Det var en avvist asylsøker, en 38 år gammel mann fra Usbekistan, som sto bak terrorangrepet i Stockholm i april, hvor fem mennesker mistet livet og femten ble skadet. På samme måten var det en avvist 24-årig tunisisk asylsøker som stod bak terrorangrepet i fjor mot Berlins julemarked, hvor tolv mennesker mistet livet og 48 ble skadet, skriver Den Korte Avis.
https://denkorteavis.dk/2017/asylansoegere-praler-med-at-de-har-slaaet-vantro-ihjel-nu-stroemmer-det-ind-med-anmeldelser-fra-landets-asylcentre-til-pet/
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *