Muslimske jødehatere marsjer i nazistenes fotspor i Berlin

Før i tiden marsjerte nazistene gjennom Berlin, mens deres ledere ropte antisemittiske slagord. Det endte med gasskamre og massedrap. I dag marsjerer muslimer i de samme gatene, og roper liknende slagord. Og de er ikke redde for å la seg avbilde.

«Skulle det komme en amerikaner eller en jøde i gaten her, vil de bli drept. Jeg sverger med min Gud,» sier 23 år gamle Abdul fra bydelen Neukölln til Berliner Zeitung. I helgen brant flagg med Davidstjerner i den tyske hovedstaden, igjen.

“Våre barn vokser opp under sterke sikkerhetsforanstaltninger, går inn i sikrede barnehager og skoler. Vi kan imidlertid ikke plassere sikkerhetsvakter bak enhver jødisk person, vi ønsker heller ikke å gjøre det. Det er bare noen få jøder i Tyskland som ennå ikke har hatt antisemittiske erfaringer,” sier Levi Salomon, som er talsmann for det jødiske forumet i Berlin til Bild.

Et par hverdagseksempler: Fredag passerte to jødiske barn på 9 og 11 år en lekeplass der det befant seg flere arabiske barn. Da de ble oppdaget av noen eldre ungdommer med arabisk bakgrunn ble de angrepet. En av de muslimske ungdommene tok en lighter mot håret til det yngste barnet mens han skrek Allahu Akbar.

Våren 2017 ble en 14 år gammel jødisk gutt gjentatte ganger angrepet med antisemittiske slagord på sin skole i Berlin-Friedenau. Til slutt fant foreldrene det nødvendig å ta ham ut av skolen. Skoleadministrasjonen forble inaktiv. “De hadde ikke noe problem med at en jøde ble mishandlet” sier faren Wenzel Michalski til Bild. Da han og hans kone ønsket å snakke med foreldrene til angriperne, nektet skolen.

“Jeg har forbudt datter Luna (10) å bære henne Davidstjerne av sølv på sin halskjede fordi jeg er for redd for at noe kan tilstøte henne i undergrunnen. Hun kan bli dyttet på eller bli spyttet på. Situasjonen i Frankfurt har blitt dårlig for meg som jøde, og hvis jeg kunne, ville jeg ikke bo her,” sier David Lieberberg (62), en restauratør i Frankfurt til Bild.

En politiker som har reagert sterkt på brenningen av jødiske symboler i Berlins gater 72 år etter Hitlers død, er FDPs utenrikspolitiske talsmann Steffen Seibert. Tidligere marsjerte Hitlers brune horder gjennom Brandenburger Tor. Nå blir Davidstjerner brent foran Tysklands landemerke. «Vi må skamme oss dersom det i tyske byers gater er et så åpent hat mot jøder,» sier han, og mener det er utrolig og flaut.

Fredag demonstrerte flere hundre muslimer foran den amerikanske ambassaden i Berlin, kun noen få hundre meter fra Holocaust-minnet, og ropte «Jøder, barnemordere».

 

 

https://www.bz-berlin.de/berlin/neukoelln/so-gross-ist-der-hass-auf-israel-in-berlin

 

http://www.bild.de/politik/inland/antisemitismus/der-alltag-von-juden-in-deutschland-54159568.bild.html

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *