89 % av tsjekkere, ungarere og slovaker imot muslimsk innvandring

En fersk undersøkelse viser at et solid flertall av befolkningen i sentraleuropeiske land, hele 74 prosent, motsetter seg EUs innvandringspolitikk. Undersøkelsen ble utført av Nézőpont-instituttet i elleve land: Østerrike, Bulgaria, Kroatia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Polen, Romania, Serbia, Slovakia og Slovenia. Mest negative til innvandring er befolkningen i Ungarn (89 %), Slovakia (89 %) og Tsjekkia (88 %).

Bulgaria følger like bak. Der er 80 prosent av befolkningen negative til innvandring. Også i Østerrike og Tyskland er det et klart flertall av innbyggerne som mener at innvandring er dårlig for Europa, med henholdsvis 63 prosent negative til innvandring i Østerrike og 58 prosent i Tyskland.

I alt 78% av befolkningen i den såkalte Visegrád-gruppen, landene som motsatte seg kvoteordninger for flyktningene som kom til EUs middelhavsland, Tsjekkia, Ungarn, Polen og Slovakia, sier at de er imot den obligatoriske innvandringskvoten. EU-parlamentet truer med å straffe nasjonalstatene som nekter å godta kvoter.

Rapporten fra Nézőpont-instituttet er referert av Bill Ravotti, en amerikansk politiker fra det republikanske partiet, som oppholder seg i Tsjekkia i sommermånedene og julen, i han blogg.

EU-regjeringen har saksøkt Tsjekkia, Ungarn og Polen for ikke å godta innvandrerkvotene fra Hellas og Italia, som hittil har endt med en gedigen fiasko. Mindre enn 20 prosent av flyktningene er plassert i de landene EU har vedtatt, to år etter vedtaket. Norge er blant de landene som har fulgt opp den tildelte kvoten, selv om Norge, som ikke er medlem av EU, er forpliktet til å gjøre det.

Argumentene som de såkalte «Visegrad-landene» har brukt for ikke å akseptere flyktningekvotene er basert på sikkerhet og suverenitet. De viser til de mange terrorhandlingene i Europa begått av asylsøkere med islamsk bakgrunn, og vil ikke risikere at noe liknende skjer i deres egne land.

Milan Chovanec, som var tsjekkiske innenriksminister under flyktningkrisen, har tidligere uttalt at det var umulig for Tsjekkia å akseptere innvandrere fra Hellas og Italia uten å kunne gjennomføre sine egne sikkerhetskontroller, siden «grekerne og italienerne ikke var i stand til å utføre de svært detaljerte bakgrunnsundersøkelsene av menneskene som ble tilbudt oss.»

Tsjekkia skal etter EUs vedtak ta imot ca. 2600 flyktninger fra Hellas og Italia, men regjeringen har hittil kun tatt imot 12 syriske flyktninger. Slovakia har tatt imot 16, men ifølge Ravotti ikke tiltrukket seg EU-ledernes vrede i samme grad som Tsjekkia, fordi deres statsminister Robert Fico skal ha tilbudt å akseptere innvandrerkvoten i fremtiden til tross for at han fortsatt offentlig sier at Slovakia er imot å akseptere kvoten.

http://v4report.com/index.php/2017/12/02/recent-survey-found-majority-74-central-europeans-oppose-eus-migration-policy/

http://v4report.com/index.php/2017/12/09/brussels-sues-czech-republic-hungary-poland-not-accepting-migrant-quotas/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *