Tyskerne forbereder seg til jul, åpner lekeplass med kuppel og halvmåne

I Berlin-Neukölln i den tyske hovedstaden Berlin har man valgt adventstiden til å åpne en ny lekeplass, der en kuppel med halvmåne på toppen er det dominerende synsinntrykket sett fra utsiden. De lokale myndighetene kaller lekeplassen for en «tema-lekeplass», og begrunner kuppelen med at temaet er “Ali Baba og de 40 røvere”.

Etter seks måneder med bygging og en investering på 220.000 euro (  2,2 millioner kroner) ble lekeplassen ferdig. Spesielt kuppelen med halvmånen på toppen har vakt reaksjoner, skriver Bild.

“Debatten om halvmåne er helt absurd. Det er et orientalsk slott som skal vises, som er basert på historien om «Ali Baba og de 40 røvere» og ingenting annet,» sier bydelsordføreren Franziska Giffey til Bild. Hun forteller at det er kommet mange forslag til endringer, blant annet om å bytte ut den muslimske halvmånen med en morgenstjerne, men at de lokale myndighetene ikke ser noen grunn til det.

Naboene er fornøyd med den nye lekeplassen, skriver den tyske avisen. “Endelig har demokrati og integrering vunnet. Barnas fantasi stimuleres og de kan forstå eventyrhistorien riktig,» sier en av dem, Güldane Yilmaz, 56, Han har kjørt forbi barnehagen der lekeplassen er bygget i 23 år.

http://www.bild.de/regional/berlin/spielplatz/in-berlin-eroeffnet-54103758.bild.html

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *