Nekter å blande musikk og politikk

247avisen har tidligere skrevet at både Kygo og a-ha planlegger konserter i Tel Aviv. a-ha spiller til sommeren og Kygo spilte i Tel Aviv i helgen. VG har laget en større sak om de norske artistene og intervjuet ledende personer innen boikott-bevegelsen som selvsagt kommer med skarp kritikk av både a-ha og Kygo. Men VG får ikke vippet a-ha sin manager Harald Wiik av pinnen.

Manageren er krystallklar i at den norske gruppen ikke ønsker å blande seg inn i politikken i Midt Østen, eller noen andre steder. «Så vidt jeg er kjent med deltar ikke a-ha for tiden i boikott av noe land, by eller folk på hele kloden», svarer han.

«Kritikken går på at a-ha viser støtte til Israels myndigheter ved å holde konsert der, og at det ikke kan sees på som annet enn et politisk standpunkt. Hva tenker du om det,» spør VGs journalist, og får følgende klare melding tilbake fra manageren: «Slik har vi aldri tenkt om konserter noe sted noen gang. Det minner om en totalitær tankegang.».

VG forsøker å få vite hvorfor a-ha ikke tidligere har besøkt Israel. Og får igjen et klart svar: «Hvilke konserter a-ha takker ja til avgjøres i hvert enkelt tilfelle av praktiske, produksjonsmessige, økonomiske og kunstneriske kriterier».

https://www.vg.no/rampelys/musikk/i/1knB1K/a-ha-og-kygo-kritiseres-for-a-spille-konserter-i-israel

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *