Ny israelsk vin lanseres på Polet

Takket være importfirmaet AMKA AS kan du nå gå til nærmeste vinmonopol og spørre etter Gamla Sparkling Wine, en musserende vin som kommer fra Katzrin i Galilea. Den lanseres i disse dager, og er vel verd å prøve. Vinen kommer fra Golan Heights Winery, grunnlagt i 1983, og ligger i den lille byen Katzrin høyt oppe på Golan Høyden.

Yarden og Gamla er etter hvert anerkjente vinmerker med rykte for høy kvalitet. Vinene er dyrket på ulike høyde over havet, noe som har konsekvenser for smaken. Den ene vingården er plassert på 400 meters høyde, den andre på 1200 meters høyde. Klimaet nord i Israel er godt tilpasset dyrking av vindruer. Det er varmt om dagen og kjølig om natten, når druene plukkes.

Golan Heights Winery har gjort suksess ved å kombinere gamle tradisjoner og ny teknologi, og de siste årene vunnet mange priser for sine høykvalitetsviner.

Under en internasjonale vinkonkurranse i London i 2004 vant Golan Heights Winery prisen som “Best Winery in the Eastern Mediterranean Basin”. På Vinitaly 2011 ble Golan Heights Winery kåret til “Verdens beste vinprodusent” og mottok det prestisjetunge “Grand Trophy”. Sist men ikke minst, Golan Heights Winery Wine Enthusiasts vant den prestisjetunge “Wine Star Award 2012” i kategorien “New World Winery of the Year”.

Golan Heights Winery den eneste vinprodusenten i verden som har vunnet ”The Grand Pix d`Honneur” ved Vinexpo i Bordeaux tre år på rad. Yarden, Gamla og Golan vinene har også vunnet to trofeer, femten gullmedaljer, tretti sølvmedaljer og tjue bronsemedaljer ved ”The International Wine and Spirit Competition” i London i løpet av de siste tretten årene.

Gamla Brut Sparkling som nå lanseres på Vinmonopolet produseres av druene Pinot Noir (50%) og Chardonnay (50%) og produseres på den tradisjonelle metoden der vinen helles på flasken. Det er en vakker musserende vin med klar farge, delikat duft av appelsin og grønne epler, samt et snev av tropiske frukter, ville jordbær og friske blomster. Smaken er forfriskende, ren og skarp. Importøren mener den er spesielt egnet som aperitiff samt fisk, kaviar og spesielt sushi.

Det er en vin som skal avkjøles og bli drukket mens den er relativt ung og fortsatt er i besittelse av sin friske karakter.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *