Falske overskrifter i VG og Aftenposten: Påstår USA truer med å utslette Nord Korea

Truer USA med å utslette Nord Korea? Fjerne landet fra kartet? Ta livet av innbyggerne gjennom bruk av atomvåpen?  Iran har truet med å utslette Israel. Gjør USA nå det samme mot Nord Korea?  Overskrifter i Aftenposten og VG nylig tyder på det.

«USAs FN-ambassadør i natt: Nord-Korea blir utslettet hvis det blir krig», står det i overskriften på forsidene til de to nettavisene. Der du klikker deg inn på artikkelen. Men når vi klikker oss inn på artikkelen viser det seg at den amerikanske FN-ambassadøren slettes ikke møtte opp i FNs sikkerhetsråd for å true med å utslette et land.

For inne i artikkelen finner vi sannheten: «Hun sier Nord-Koreas regime vil bli totalt ødelagt hvis krig bryter ut.» (Aftenposten) «Dersom en krig kommer, vil det nordkoreanske regimet bli fullstendig utslettet, advarte Haley.» (VG).

Med andre ord: Regimet, i praksis diktatoren Kim Jong-un og hans nærmeste rådgivere, vil bli utslettet, sannsynligvis sågar i betydningen «miste makten totalt».  Ikke helt det samme som å utslette et land.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *