Regjeringen senket kroneverdien til bunns

Skal du på juleferie til utlandet kan det bli langt dyrere enn du hadde planlagt. Kroneverdien var torsdag på det laveste nivået siden finanskrisen. Senket til bunns av Siv Jensen og regjeringen gjennom en sosialistisk reguleringspolitikk av boligmarkedet, mener Nettavisen. Den samme politikken har også medført at det er blitt vanskelig for unge mennesker å komme seg inn på boligmarkedet.

En vesentlig del av årsaken til at kronen faller til bunns, til tross for at oljeprisen øker, er etter Nettavisens mening den såkalte boliglånsforskriften som finansminister Siv Jensen innførte for rundt ett år siden. Den skjerpet lånekravene, og medførte et fall i boligmarkedet, som er en årsak til den synkende kroneverdien og lav økonomisk vekst, mener avisen.

Mens resten av verden vokser, sakker Norge akterut.  Vekstutsiktene internasjonalt er blitt stadig lysere, er den økonomiske analysen Statistisk sentralbyrå la frem i dag. SSB mener at våre handelspartnere får en vekst på 2,6 prosent i år – vesentlig høyere enn veksten i Fastlands-Norge på 1,9 prosent ifølge Nettavisen.

Nettavisen mener at det første finansminister Siv Jensen bør gjøre er å oppheve den såkalte boliglånsforskriften. Eller riktigere – la være å lage en ny når den gjeldende forfaller i sommer.

«Den beste reguleringen av boligmarkedet er tilbud og etterspørsel etter boliger, og det er dessverre ikke sjeldent at politikerne bommer på timingen når de overstyrer markedet,» skriver Nettavisen.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *