Berlin: Islamist som deltok i massakre fremstilles som martyr

13.november 2015 var islamisten Ismaël Omar Mustafaï med på å drepe 89 personer i konsertsalen Bataclan i Paris.

Nå fremstilles han som en martyr i en kunstinstallasjon på Mariannenplatz i bydelen Kreuzberg i Berlin, og sammenliknes med Sokrates og Martin Luther King jr., skriver Berliner Zeitung.

Installasjonen, laget av de to danske kunstnerne Ida Grarup Nielsen og Henrik Grimbeck, kunne sees fra onsdag av i Haus Bethanien am Mariannenplatz. Den hadde fått tittelen “Martyrs Museum”, skriver den tyske avisen.

Utenom den muslimske drapsmannen viser installasjonen Sokrates (469-399 f.Kr.) den hellige Apollonia av Alexandria (3. århundre) og Martin Luther King (1929-1968). Sokrates døde for hans overbevisning. Apollonia ble forfulgt for sin kristne tro. Martin Luther King jr. kjempet mot rasisme og ble skutt.

Hva har morderen i Paris å gjøre ved siden av dem, spør Berliner Zeitung.  “Kunstnerne ønsker å utvide martyrkonseptet,” sier Ricarda Ciontos som representerer foreningen Nordwind, som har ansvaret utstillingen av installasjonen. Foreningen Nordwind er finansiert med skattepenger. Installasjonen ble vist i Danmark i fjor og fikk mye kritikk, skriver avisen.

Det er ikke første gang en utstilling i Kreuzberg skaper debatt. Berliner Zeitung har tidligere skrevet om en utstilling som feirer narkotikasmuglere som helter. Forhandlerne arbeider “uberørt og modig i det offentlige rommet”, het det i den forbindelsen, skriver Berliner Zeitung.

https://www.bz-berlin.de/berlin/friedrichshain-kreuzberg/in-kreuzberg-werden-die-moerder-vom-bataclan-als-maertyrer-bezeichnet

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *