Straffen skjerpet for ung dansk IS-terrorist

En domstol i Danmark har økt fengselsstraffen til en tenåringspike som hadde planlagt bombeangrep på to skoler, melder BBC. Den nå rundt 17 år gamle etnisk danske jenten konverterte til islam. Hun ble plassert i fengsel i mai for å planlegge angrep på to skoler i København-området, ifølge BBC.

Da hun ble arrestert som 15åring fant politiet ingredienser for fremstilling av bomber og skrifter som uttrykte sympati med den såkalte islamske staten i hennes private hjem. Hun ble dømt til seks års fengsel, men nå har dansk Høyesterett utvidet straffen til åtte år med henvisning til den spesielt alvorlige arten av kriminaliteten hun er dømt for, melder BBC.

Retten viser også til at hun etter å ha blitt fengslet hadde angrepet en lærer med et ødelagt speil. Jenten var 15 år da hun ble arrestert i København i januar 2016. Familien hennes varslet politiet etter å ha blitt mistenksom på kjemikalier de hadde sett i kjelleren i deres hjem. Bevis indikerte at hun hadde planlagt å angripe sin tidligere grunnskole og en jødisk skole.

http://www.bbc.com/news/world-europe-42141943

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *