Så mange biler brenner hver dag i Sverige

Den 29. oktober 2017 ble det satt en bil i det muslimske dominerte Rosengård-distriktet i Malmö. 30. oktober ble en annen bil stukket i brann i samme område.

Den lokale avisen nevnte bare hendelsene med noen få setninger. Hvorfor? Fordi bilforbrenninger har blitt en del av hverdagen. De er ikke lenger noen store nyheter i Sverige. Biler blir regelmessig brent i de svenske byene, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Mellom januar og september 2017 var det 6000 bilforbrenninger i Sverige. Det tilsvarer ca. 22 bilbranner om dagen. Forsikringsselskapene anslår at omtrent halvparten av hendelsene er forsøk på forsikringssvindel. Den andre halvparten er rent hærverk. Skoler og andre bygninger er også noen ganger målet for brannstifterne.

https://da.gatestoneinstitute.org/11398/uge-i-sverige

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *