Demonstrasjonene mot Oslo-bompengene fortsetter

For drøye tre uker siden demonstrerte ifølge Nettavisen rundt 3000 mennesker foran Rådhuset og Stortinget i Oslo mot nye bomstasjoner. Det har aldri tidligere vært arrangert noen større demonstrasjon i Norge om et slikt tema. Og det ble ikke bare med denne ene demonstrasjonen. Aksjonene fortsetter, og lørdag formiddag ble det på nytt demonstrert foran Stortinget. Det meldes om fortsatt stor oppslutning.

Demonstrasjonen var nå som sist rettet mot økte bompenger, rushtidsavgift, økning av parkeringsavgifter og fjerning av parkeringsplasser. «Det vil etter hvert koste opp til 600 kroner å kjøre frem og tilbake mellom øst og vest i byen! Det betyr 12 000 kroner i måneden i bompenger for de som bor på den ene siden av byen og har arbeidsplass på den andre siden», skriver stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

«Folk flest finner seg ikke i denne galskapen lenger. Handelsstanden fortviler, håndverkerbedrifter legger ned, barn slutter i fritidsaktiviteter og veiene overlates kun til dem med god råd. Mange skylder på Miljøpartiet De Grønne, men sannheten er at dette først og fremst er Arbeiderpartiet og byrådsleder Raymond Johansens verk og ansvar. I stor grad også støttet av Høyre,» mener stortingsrepresentanten.

Han blir støttet av den politiske nestlederen i partiet Demokratene i Norge, tidligere stortingsrepresentant Vidar Kleppe: «Det som er sikkert er at vi ikke kan endre klimaet med å øke bensinavgiften, øke prisen ved å passere bomstasjoner og innføre flere bomringer rundt byene våre. Selv om vi hadde innført totalforbud mot bilkjøring i hele Norge vil reduksjonen av CO2-utslipp vært nesten usynlig i verdensmålestokk. Og selv om vi øker bensinavgiften kraftig og fortsetter med nye og dyre bomstasjoner, så vil nordmenn måtte bruke bil. Mange steder er det umulig å klare seg uten,» mener han.

En av de som ikke deltok i demonstrasjonen var Miljøpartiet De Grønnes talsmann, Rasmus Hansson. 247avisen skrev nylig om hans påstand om at høye bompenger er sosialt rettferdig. «En by som er gjenkorket av biler, rammer de med dårligst økonomi hardest,» uttalte han til Nettavisen.

Facebook Comments

En tanke om “Demonstrasjonene mot Oslo-bompengene fortsetter

  • 26. november 2017 på 22:19
    Permalink

    Ved neste valg kommer ikke Raymond johannsen og hans disipler noen gang tilbake til politikken. Tror heller at de ikke kommer til å vise seg noen gang offentlig.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *