Tidligere svensk statsminister dømt for skatteunndragelser

Mona Sahlin er en av Sveriges mest internasjonalt kjente politiker de siste tiårene. I flere år, frem til 2011, var hun Sveriges statsminister. Nå er hun dømt for skattesvik til betinget fengsel og 50 dagsbøter på 23 000 svenske kroner. 
Den tidligere statsministeren unnlot å føre opp en inntekt på 106 193 svenske kroner på selvangivelsen i fjor, og en inntekt på 151 072 fra 2015. Det dreide seg i begge tilfeller om inntekter som hun hadde i ulike næringsvirksomheter. Da skattemyndighetene oppdaget manglende mente de var så pass alvorlig at de sendte saken over til politiet.
Den tidligere svenske statsministeren registrerte i 2013 et privat firma for foredragsvirksomhet, artikkelskriving og opinionsdannelse.
Da Stefan Löfven dannet sin regjering i 2014, fikk Mona Sahlin jobben som regjeringens koordinator i kampen mot voldelig ekstremisme. I mai 2016 måtte hun trekke seg fra denne jobben, etter at det ble kjent at hun hadde skrevet ut en falsk lønnsattest for en livvakt, der det var oppgitt for høy lønn. Attesten var utstedt med myndighetenes brevhode, og ble brukt som dokumentasjon i en lånesøknad der livvakten kjøpte en relativt dyr leilighet utenfor Stockholm, skriver Wikipedia.
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *