Tsjekkisk politiker med knallhardt angrep på norsk barnevern

Forrige tirsdag viste tsjekkisk TV dokumentaren «Statens barn». Den handlet om det norske barnevernet. Etter å ha sett dokumentaren går den tsjekkiske kristendemokratiske politikeren Tomas Zdechovsky knallhardt ut mot norsk barnevern som han mener har ført til at det norske samfunnet er blitt et samfunn av frykt. 

I et intervju med ParlamentníListy.cz sier den tsjekkiske politikeren som er medlem av Europaparlamentet og gjennom flere år har satt seg grundig inn i problemene rundt det norske Barnevernet, at mange nordmenn er redde for å offentlig uttrykke sine meninger om barnevernet for ikke å havne i barnevernets klør selv.

I kommentarspaltene i tsjekkiske aviser er det mange tsjekkere som har sett dokumentaren som mener at Barnevernet bygger på en kommunistisk ide. De kjenner igjen det kommunistiske idealet om en bedre morgendag med perfekte foreldre og glade barn, der ingen gjør feil.

Tomas Tomas Zdechovsky mener det norske barnevernets mange omplasseringer av barn fra biologiske foreldre til fosterforeldre er menneskerettighetsbrudd.

«Fra mitt synspunkt er det den største kriminaliteten. Norge må dømmes for disse forbrytelsene ved en internasjonal domstol. Biologisk binding kan ikke avbrytes på denne måten. Vi bor ikke i gamle Sparta, hvor barn ble tatt fra foreldrene sine og reist opp for kamp. Vi lever i et demokrati. Hvis Norge skal betraktes som en demokratisk stat, må dette endres. Jo før, jo bedre,» slår han fast.

Han mener den norske staten har gitt Barnevernet for mye makt, slik at det er blitt en stat i staten. «Barnevernet kan ta barnet og deretter finne en grunn til å ikke returnere det. Jeg tror at den som så på denne dokumentet, gjorde seg opp et bilde selv. Dokumentaren viser tydelig hva jeg har sagt i tre år nå. Sosialarbeiderne har unndratt seg norsk kontroll og tar ofte barn på løpebånd. Det viser alle dokumentarfilmene om dette emnet,» sier EU-parlamentarikeren til ParlamentníListy.cz.

Han mener det norske systemet minner mer om nazistisk oppdragelse enn om kommunisme, med «perfekt foreldre, perfekt baby, og overalt. Jeg vil ikke ha en slik presisjon,» sier han.

De anonyme bekymringsmeldingene til barnevernet minner den tsjekkiske politikeren om tidligere tider i hans eget hjemland.

Tomas Zdechovsky presiserer at det ikke er Norge som nasjon eller nordmenn flest han er negative til, men det norske Barnevernet og de politikerne som er ansvarlige for det. Han har jobbet mot det norske Barnevernet de siste tre årene, etter at barnevernet tok to sønner fra en tsjekkisk mor, og  har fått mange gode kontakter og venner i landet, forteller han.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zdechovsky-zhledl-dokument-CT-o-Barnevernetu-a-vybuchl-vzteky-Zlocin-Norsko-by-se-melo-zpovidat-u-mezinarodniho-tribunalu-A-Monika-Le-Fay-se-totalne-zblaznila-513347
Facebook Comments

7 tanker om “Tsjekkisk politiker med knallhardt angrep på norsk barnevern

 • 25. november 2017 på 18:32
  Permalink

  Det er helt fantastisk at utenlandske politikere står opp og sier det som det er, og helt forunderlig at de ansvarlige her hjemme fortsatt står med hodet i sanden og forteller hvor fortreffelig dette systemet var tenkt å fungere på tross av tusener av historier som forteller den grusomme skjebnen til de fleste av disse barna og deres familier.

  Svar
  • 28. november 2017 på 23:36
   Permalink

   Det Norske bv fungerer pr. Dags dato som en paramilitær gruppe uten noen form for kontroll kommisjon. Der de kan misbruke politi og øvrige myndigheter på helt feilt grunnlag og ta i bruk alt for sterke virkemidler som er direkte helseskadelig for store og små. Bv må få større kompetanse og begynne å tenke langsiktig.

   Svar
 • 26. november 2017 på 11:12
  Permalink

  Yes, Thomas Zdechovsky har vært sterkt engasjert over flere år, og prøver blant annet å få til slagkraftig press mot Norge i Europa-parlamentet. Et spørsmål kan være hvorvidt de forskjellige nasjonalitetene fortsetter å prøve å tukte Norge når de oppdager at deres egne land stort sett driver med det samme, bare i litt forskjellig omfang og tempo. Blant annet pøser Norge ut “utviklingsmidler” til å “hjelpe” de øst-europeiske landene bygge opp et barnevern akkurat som det norske.
  Grunnen til at Norge er spesielt aktivt, er ikke at vi har funnet opp denne avsporede, urealistiske formen for “vern” av barn; f.eks har Sverige i alle tidligere år vært adskillig verre enn Norge (se f.eks http://nkmr.org/sv/artiklar). Grunnen er at Norge har flust med penger til å drive dette skadeverket, også i utlandet.

  Svar
 • 27. november 2017 på 07:22
  Permalink

  Takk Thomas Zdechovsky ,dette er ikke noe vern av barn, dette er mafia rett og slett hele verden vet at barnevernet er en organisasjon som arbeider for barnehendel men våre politikere ville tro at dette er for barnets beste.!!

  Svar
 • 27. november 2017 på 19:40
  Permalink

  Dette er en skamplett på Norges historie. Og det er meget rart at de får holde på uten at regjeringen tar fatt i det. Dette er skammelig. Horne som har ansvaret, bryr seg ikke i det hele tatt. Det hun bryr seg om, er de barna som virkelig får hjelp og det er ikke mange. Det er ansiktet utad i Barnevernet. Det er svært få som virkelig får hjelp og de samme ordene går igjen i alle sakene. Ikke veiledningsbar, barnet snur seg bort fra mor (14 dager gammelt), marmorert hud? (Når mor skifter bleie), gruer seg for møte med mor (som i virkeligheten gruer seg for at mor skal dra igjen), blir truet til å kalle fosterforeldrene mor og far, overgrep fra fosterfar og mye mye mer. Falskheten lenge leve!
  I dag så kan jo de fleste kjøpe aksjer i barnevernsindustrien. Og det gjør vel de fleste som jobber innen barnevern. Er det rart det er “Barnevernskrig i Norge”? Jeg bare spør? Når skal vi få slutt på dette? Slikt Norge vil ikke jeg ha! Barna er den viktigste utviklingen et samfunn kan ha. Vi vil ikke ha en barneindustri i Norge! Jeg har helt sluttet å gi penger til vedledighet på grunn av barnevernet i Norge og mange fler blir det etterhvert når folk får øynene opp. Folk gidder ikke være med så lenge regjeringen ikke bryr seg. Hjelp folk til rette og skap fadderordninger istedenfor fosterforeldre som ikke er et hakk bedre enn vanlige foreldre. En mor som mistet sine sønner til barnevernet ble gidkjent som fostermor for to andre barn og til og med fikk vetalt for det. Hvor er Norge mitt land?

  Svar
 • 29. november 2017 på 16:07
  Permalink

  Jeg snakket med en psykolog i går som har jobbet mange år i barnevernet og han kunne bekrefte at bv tar altfor mange barn på for små grunnlag og mistanke. Mistanke, de kunne jo vente litt og snakke med foreldrene før de tar ungene deres. Han kunne også bekrefte at det er meget fristende å ta disse ungene når du får så godt betalt for å utføre jobben for bv. Pengene styrer hele greia! Så da fikk jeg greie på det jeg har trodd hele tiden.

  Svar
  • 29. november 2017 på 21:55
   Permalink

   Det er flott at i denne saken begynner å tenke på deg selv til E nordmenn selv erkjenner at “stat i staten” kalt Barnevern dem vokst seg over hodet.
   Tsjekkia som arbeider med barns rettigheter bare for å se eksempel på Norge, noe som fører til overdreven beskyttelse av barns rettigheter – beskyttet så voldsomt før de er paradoksalt grovt mishandlet.
   Takket være Tomáš Zdechovský, som jeg samarbeider på tsjekkisk nivå, hvor går det? Ingen statlig institusjon kan noensinne ha et “monopol av sannhet” for å oppdra barn, det er bare foreldres rett. Selv en forelder har rett til å gjøre feil som enhver enkelt person, og bare barnet har full rett til å minne ham om.
   Ingen av oss er født som en perfekt forelder, men det betyr ikke at det ikke har noen rett til å selv på bekostning av feil for å lære. Jeg er selv mor til to barn, hvorav datteren er autistisk. Selv kritisk jeg innrømme at ved å (i) reglene Barnevern jeg ikke kunne heve den, men fra mine barn vokse opp trygge voksne med psykiske rike verden, kanskje nettopp fordi den eneste som er sikkert at jeg kunne gi dem var deres kjærlighet …

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *