Mexico: Rekordår for drap

Mexico er et av de farligste landene i verden, med flere byer som ligger på verdenstoppen i antall drap. Og 2017 ser ut til å bli mest voldelige året i landets historie, med oktober som den mest voldelige måneden. Gjennomsnittlig har det vært 69 drap per dag hittil i 2017, melder Euronews.

Med drapstall på 2 371 var det flere mord i landet i oktober enn i noen måneder de siste 20 årene. I slutten av november forventes 2017 å ha passert drapstallene fra 2011 som det blodigste året siden den mexicanske regjeringen begynte å publisere data. Totalt er 20 878 mennesker myrdet hittil i år i USAs sørlige naboland.

Landets president, Enrique Pena Nieto, møter nå kritikk for at han ikke klarer å kontrollere veksten av narkotikarelatert vold, skriver Eironews. Med mindre han er i stand til å snu situasjonen tror kommentatorer at hans parti vil kjempe hardt for å beholde makt i presidentvalget i juli neste år.

http://www.euronews.com/2017/11/22/october-is-mexicos-bloodiest-month-on-record?utm_source=newsletter&utm_medium=en&utm_content=october-is-mexicos-bloodiest-month-on-record&_ope=eyJndWlkIjoiMjI0Zjk2NzAxZGIzNTJiZWU0NGJjMmJkNmZhZDY1NDAifQ==

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *