Sverige: Politiet under angrep

Svensk politi er under angrep. Nesten daglig blir politifolk utsatt for voldelige episoder. Den amerikanske tenketanken Gatestone Institue har laget en oversikt over hendelsene i oktober som viser at politibiler og stasjoner har blitt angrepet; noen ganger er til og med politimenn angrepet i deres private hjem.

Den 29. oktober ble en stein kastet gjennom hoveddøren til en politistasjon i den lille byen Kinna. En politistasjon i Dalbo, Växjö, fikk flere vinduer knust med stein og ble skutt mot med fyrverkeri. En lokal politibetjent rapporterte at politiet tidligere hadde opplevde hærverk mot deres biler. En politistasjon i nord for Vännäs ble dagen før rammet av en stein. Den 29. oktober kastet flere mennesker steiner mot en politipatrulje i Linköping. En politimann ble skadet da han ble truffet i ansiktet.

Den 18. oktober ble en politistasjon i den sørlige byen Helsingborg rammet av en eksplosjon. Ingen ble skadet, men en stor del av bygningen, så vel som vinduene i nabohuset, ble ødelagt av eksplosjonen. «Det er veldig alvorlig. Et angrep på politiet er ikke bare et angrep på samfunnet, men mot alles sikkerhet,» sa Sveriges riksadvokat Dan Eliasson i forbindelse med angrepet.

28. oktober skjøt ukjente gjerningsmenn rundt 20 skudd midt på natten inn i en politibetjents private hjem i Västerås. Politimannen og hans familie sov på tidspunktet for ugjerningen. Skuddene gikk rett gjennom huset og inn i nabohuset. Ifølge den lokale politimester Carin Götblad var det ren flaks at ingen ble truffet, skriver Gatestone Institute.

Til tross for mange liknende hendelser hevder Johanna Skinnari, forsker ved Det svenske riksrevisjonsrådet, at det er umulig å avgjøre om angrep på politiet har blitt mer utbredt. Men hun la til at det er en økning i “vanlige trusler og trakassering”. Hun mener flere av angrepene mot politiet skyldes at gjerningsmennene vil vise overfor sine omgivelser at de er tøffe og ikke redde for politiet.

https://da.gatestoneinstitute.org/11398/uge-i-sverige

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *