Planla angrep mot julemarked

Det tyske politiet har anholdt seks syrere som politiet mener planla et dødelig angrep mot julemarkedet i Essen. Politiet antar at samtlige er tilknyttet Den Islamske Staten. Angrepet skulle gjennomføres med våpen og sprengstoff, skriver den danske avisen Den Korte Avis.

Politiet slo til tidsnok til å stanse planleggingen før den var ferdig og satt ut i livet. De seks syrerne ble arrestert under en razzia mot boliger i en rekke tyske byer, der over 500 politibetjenter deltok.

Ifølge Bild og TV-stasjonen Hessische Rundfunk var det telefonavlytting som gjorde det mulig for politiet å avsløre at terroristene ville angripe julemarkedet. Hos syrerne fant man også bykart og bilder av et innkjøpssenter.

Alle arresterte er syriske statsborgere i alderen 20-28 år, skriver den danske avisen. Tilsynelatende skal de ha kjent hverandre fra Syria. De kom alle til Tyskland som asylsøkere. Fire av dem leverte sine asylsøknader i desember 2014, og de to andre har vært asylsøkere i Tyskland siden desember 2015.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *