Kaller Berlin for Europas voldtektshovedstad

I et ferskt intervju med den tyske avisen Der Spiegel gjentar den tidligere frontfiguren for The Smiths, Morrissey, sin begeistring for Israel. I samme intervju kaller han Berlin for Europas voldtektshovedstad, og gir innvandringen skylden, og uttrykker sympati for den skandaliserte skuespilleren Kevin Spacey.

I intervjuet med Der Spiegel, som gis i forbindelse med utgivelsen av hans siste album, går den tidligere frontfiguren ifølge The Jewish Chronicle indirekte kraftig i rette med den tidligere frontfiguren i Pink Floyd, Roger Waters, som i de siste årene har vært frontfigur på en annen arene: Kampen for å boikotte den jødiske staten. Morrissey kaller boikottbevegelsen til Roger Waters for «absurd».

Morrissey sier til Der Spiegel at han beundrer Israels folk, og har kjærlighet til byen Tel Aviv, der han under sin forrige Israel-turne ble oppnevnt til æresborger og fikk utlevert byens nøkkel av ordføreren. Det er på spørsmål om en sang på albumet som han har kalt «The Girl from TelAviv Who Wouldn’t Kneel» at Morrisey utbryter: «Jeg elsker denne byen». Sangen handler for øvrig om innholdet i dagbøkene til Etty Hillesum, som ble drept i Auschwitz i 1943.

“Resten av verden liker ikke Israel godt. Men folkene der er veldig sjenerøse og vennlige. Du bør aldri dømme et folk etter deres regjering. Det er svært sjeldent at regjeringene gjenspeiler folks ønsker,“ sier Morrissey, og fortsetter med å angripe boikottbevegelsen. “Jeg er imot det. Det er absurd og trangsynt. Å være politisk korrekt er feil. Det er absurd. Det betyr at man forbyr ytringsfriheten. Slik fremstår boikott-bevegelsen for meg,” sier han til Der Spiegel, gjengitt av The Jewish Chronicle.

I samme intervju forsvarer popstjernen skuespillerne Kevin Spacey, som har vært utsatt for mye mediahets i de siste ukene, og den skandaliserte filmmogulen Harvey Weinstein, som har vært utsatt for påstander om seksuelt misbruk.

Og han sammenlikner de britiske mediene med «”Third Reich”, blant annet fordi flere britiske aviser feilaktig har antydet at en av sangene på hans nye album handler om Brexit. Morrissey har aldri lagt skjul på sin tilfredstillelse med resultatet av den britiske folkeavstemningen om EU-medlemskapet, og hans sympati for Nigel Farage, den tidligere lederen for det britiske uavhengighetspartiet, som var en av frontfigurene i kampen for å trekke Storbritannia ut av EU.

https://www.thejc.com/news/uk-news/former-smiths-singer-morrissey-hits-out-at-israel-boycott-and-expresses-love-for-tel-aviv-1.448394

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *