Oppsiktsvekkende fatwa fra Saudi-Arabias stormufti

Stormuftien i Saudi-Arabia, Abdulaziz Al Sheikh, kom i sommer med en overraskende religiøs dom, som først nå er blitt kjent i utlandet, melder United With Israel. Stormuftien er ingen hvem som helst. Han er Saudi-Arabias øverste religiøse leder.
Fatwaen sier at det er uakseptabelt å krige mot jøder, og stempler Hamas som en terroristorganisasjon. Den ble fremsatt i forbindelse med at han i juli besvarte spørsmål i et TV-program om de palestinske opptøyene rundt Tempelhøyden i Jerusalem, rapporterer det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu, sitert av United With Israel.
I Israel er det selvsagt begeistring over fatwaen og den israelske kommunikasjonsministeren Ayoub Kara har allerede invitert stormuftien til å besøke Israel. “Vi gratulerer Abdulaziz Al Sheikh, Grand Mufti i Saudi-Arabia, samt lederen av Ulema (islamske lærde), for hans fatwa (muslimsk religiøs dom) som forbyr kampen mot jødene og forbyr å drepe dem,” sier statsråden, som selv er druser.
Stormuftien av Saudi-Arabia har tidligere uttalt at iranerne er etterkommere av zoroastriere, og derfor ikke er muslimer.” Deres “fiendskap mot islam, spesielt sunnier, er veldig gammel,” sa han.
https://unitedwithisrael.org/saudi-arabias-top-cleric-fighting-jews-forbidden-hamas-a-
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *