Fem fulle fly til Etiopia med «flyktningturister» hver uke

Hver uke går det fem fulle fly fra Oslo til Etiopia. Først og fremst somaliere tar turen. “Flyktningene” er altså på besøk til hjemlandet, skriver Hege Storhaug på rights.no. En person som arbeider i et felt med tett innsyn i påstanden, forteller til Storhaug at Etiopian air nå har 5 fulle fly i uken fra Oslo til Addis Abeba. Kort stopp i Stockholm for å plukke opp flere ferierende hvis ledige seter. «Videre til Somalia tar de nok bil,» sier han.

Gjennom årene har Hege Storhaugs organisasjon Human Rights Service opplevd at norsksomalisk ungdom har blitt lurt med til Etiopia, for så å ende opp i Somalia på lange, ufrivillige opphold, forteller hun.

I Aftenposten fortelles det åpent fra somalisk hold om foreldre som sender barna til landet de flyktet fra. De «håper slekt og venner skal få skikk på ungene», som de selv mener de har mistet kontroll på, skriver Hege Storhaug.

Hun siterer Lul Kulmiye, selvstendig næringsdrivende, tolk og språkveileder ved Høgskolen i Oslo og Akershus, som sier følgende til Aftenposten: «Det er helt forferdelig at foreldre sender barna sine alene til land som de selv har flyktet fra. Land som de selv ikke føler er trygge nok å flytte tilbake til».

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *