En femtedel av alle dømte dansker er ikke-vestlige innvandrere

En ung danske i Kalundborg løp tilfeldigvis inn i åtte ikke-vestlige innvandrere på gaten. Uten varsel slo de ham med knyttnever så han falt til bakken. Deretter trampet de ham på hodet. En daglig begivenhet i Danmark, når som helst på dagen, i en hvilken som helst dansk by, mener den danske avisen Den Korte Avis. Nesten hvert fjerde voldelig angrep i Danmark blir nå begått av innvandrere og etterkommere etter innvandrere, skriver avisen. Det fremgår av tall for Danmarks Statistikk.

Det er først og fremst innvandrere og etterkommere av den ikke-vestlige verden som står bak volden i Danmark. De er svært overrepresentert i forhold til deres antall. Av de 5 518 personer som ble dømt for vold i 2015, var 1 121 ikke-vestlige innvandrere, som representerer mer enn en femtedel av alle dømte personer eller 20,3 prosent totalt. I samme år ble 171 vestlige innvandrere dømt for vold. De utgjorde 3,1 prosent av de dømte.

Fra 1. januar 2015 utgjorde mannlige befolkningen av ikke-vestlige innvandrere og deres etterkommere totalt 164.585 personer i alderen 15-79 år, totalt 7,4 prosent. av den totale mannlige befolkningen på totalt 2.227.905 personer i den alderen.

Somaliske menn er mest voldelige i forhold til deres antall, viser den danske statistikken. Blant ikke-vestlige innvandrere er det særlig fire grupper som er sterkt representert. Det er somalier, libanesere, irakere og tyrkere.

En tredjedel av alle drapsmenn var ikke-vestlige innvandrere.  Mens mannlige ikke-vestlige innvandrere og deres etterkommere i alderen 15-74, som nevnt utgjorde 7,4 prosent av den totale mannlige befolkningen i nevnte alder, stod de i sin tur bak 30 prosent av alle drap i 2015.

https://denkorteavis.dk/2017/indvandrere-og-efterkommere-begaar-nu-naesten-en-fjerdedel-af-al-vold-og-staar-bag-en-tredjedel-af-alle-drab-i-Danmark/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *