Politikere tok til gatene for å stanse bedende muslimer

Politikere i den franske hovedstaden Paris ble etter hvert så leie av at byens muslimer overså forbudet mot å be i byens gater på fredagene at de i en oppsiktsvekkende aksjon tidligere denne måneden selv tok til gatene iførte sine fineste dresser og med bånd med de franske fargene, og marsjerte mot de bedende muslimene, syngende den franske nasjonalsangen. (Se video)

Flere hundre muslimer har i månedsvis holdt fredagsbønn i gatene i Paris, også i forstaden Clichy.  Det har hindret franskmenn å komme frem i gatene både til fots og med bil. Muslimene begrunner bruddene på forbudet med for få moskeer som ligger for langt fra sentrum, skriver Den Korte Avis.

Det vil ikke lenger Clichys borgmester, Remi Muzeau finne seg i. Fredag 10.november tok han skjeen i egen hånd, samlet sammen rundt 100 politikere fra hele byen og spaserte mot de bedende muslimene.

De to gruppene stod overfor hverandre i gaten. De franske politikerne sang høyt den franske nasjonalsangen Marseillaisen, mens muslimene ba på arabisk og ropte “Allahu akbar”. Det oppstod kortvarige tumulter mellom de to gruppene, skriver den danske avisen. Men politiet hadde relativt god kontroll.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *