På juleferie til Tyskland: Se opp for kniv-desperadoer

München 21. oktober: En 33 år gammel mann angrep åtte tilfeldige personer med kniv, inkludert en 12 år gammel gutt, på Rosenheimer Platz. Politiet sa at de “antok” at knivstikkeren, en lovbryter med et langt rulleblad, led av en “psykisk lidelse”. Fem dager tidligere trakk en 18 år gammel gutt fra Algerie en kniv og stakk den i en 65 år gammel mann i rullestol på sentralbanestasjonen i Mönchengladbach.

Det har vært mange tilfeller av knivbruk mot tilfeldige mennesker i Tyskland de siste to årene, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. Hittil i år har det tyske politiet rapportert om rundt 3500 angrep med bruk av kniv, mot 300 i 2007.

Skal du på juleferie til Tyskland i desember, for å nyte julestemningen på et av de mange populære julemarkedene, er det ikke bare bilende terrorister du bør se opp for. Knivene sitter løst både til bruk i forbindelse med ran, og som angrepsvåpen mot helt intetanende fastboende eller turister. Og det skjer ofte på trafikknutepunkt eller på transportmidler, ifølge den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. Men selvsagt også andre steder som i restauranter eller parkområder.

Noen flere eksempler: Hamburg 15. oktober: En 23 år gammel mann ble stukket med kniv i en restaurant etter at han hadde “tilfeldig øyekontakt” med sin angriper.

Berlin 11. oktober: To forbipasserende ble stukket på Neukölln t-banestasjon. Politiet sa at angrepet var tilfeldig og uprovosert. Det anbefales å holde seg vekke fra denne bydelen i den tyske hovedstaden. Ifølge Gatestone Institute er det her det skjer flest overfall med kniver. Den amerikanske tenketanken regner Berlinbydelen Neukölln for å være en ikke-gå-sone for personer som ikke har muslimsk innvandrerbakgrunn.

Köln 2. oktober: En 24-årig kvinne ble ranet med kniv av en “mørkhudet” mann på toget til Düsseldorfs flyplass. Mannheim 30. september: En 31 år gammel mann stakk tilfeldig forbipasserende med en kniv. Politiet skjøt et advarselsskudd etter at pepperspray ikke klarte å stoppe ham.

https://www.gatestoneinstitute.org/11383/germany-stabbings

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *