Kraftig økning i seksuelle overgrep i Sverige i fjor

Hver sjuende ung kvinne i Sverige sier de har vært utsatt for et seksuelt overgrep i løpet av 2016. Det viser en fersk undersøkelse fra det svenske kriminalforebyggende rådet ifølge den svenske nettavisen Fria Tider. Andelen av de spurte som sier de har vært utsatt for det som kalles «forbrytelse mot enkeltpersoner» er ifølge det kriminalforebyggende rådet det høyeste siden undersøkelsene startet i 2006.
Mellom 2012 og 2016 har utsattheten for seksuelle overgrep blitt tredoblet, fra 0,8 prosent av befolkningen til 2,4 prosent. Unge kvinner i alderen 16 til 24 år er den gruppen som er mest utsatt for seksualforbrytelser. Av dem var det 14 prosent som oppga at de hadde vært utsatt for en seksualforbrytelse minst en gang i løpet av 2016.  Blant menn i samme aldersgruppe var det 1,2 prosent.
Undersøkelsen sier ingenting om hva årsaken kan være til den kraftige oppgangen i seksuelle overgrep i Sverige i 2016.
http://www.friatider.se/ny-studie-sexbrotten-har-tredubblats-p-fyra-r
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *