Påstod at utlendinger voldtar mer enn svensker, dømt til betinget fengsel

I Sverige må man være forsiktige med å legge ut ytringer på Facebook som «ikke bidrar til en saklig diskusjon». Da kan det ende opp med fengselsstraff. Det skjedde nylig for en 65 år gammel mann fra Eskilstuna som på Facebook skrev at det er nyankomne innvandrere som begår gruppevoldtekter i Sverige, ikke svensker.

Han ble dømt av tingretten til en betinget fengselsstraff, skriver den svenske nettavisen Fria Tider. Retten pekte på at utsagnet ikke bidro til en saklig debatt.

Det var på Facebook-gruppen Politikkfakta at mannen skrev at det er nyankomne afghanere, arabere og afrikanere som gruppevoldtar, og at mediene må slutte med å skjule dette faktumet. Tingretten i Eskilstuna mente at han dermed drev hets mot folkegrupper.

65-åringen innvendte ifølge Fria Tider at han publiserte kommentaren i forbindelse med den pågående debatten i Sverige om hvorvidt det bør offentliggjøres statistikk over voldtektsmenns etniske bakgrunn eller ikke, noe som ikke er praksis i dag. Det svenske partiet «Moderatene» har nylig lagt frem et forslag om at det bør gjøres. Sverigedemokratene har jobbet for det lenge.

Det hjalp ikke. Dommen ble stående.

http://www.friatider.se/65-ring-skrev-att-invandrare-beg-r-gruppv-ldt-kter-d-ms-f-r-hets-mot-folkgrupp

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *